Translate

dinsdag 28 mei 2013

Schoollapje

Het eerste nieuw gemaakte lapje voor de pronkrol is af. Het rode schoollapje met mijn naam en geboortegegevens. Er zitten twee extra randjes in, omdat ik maar één voornaam heb. Als afwerking zijn er twee maal twee draden uitgetrokken en weer met rood ingeregen. Ik ben er eigenlijk wel tevreden over, hoewel er toch een foutje ingeslopen is. Misschien zou ik het van een strenge juf wel moeten uithalen. Eigenlijk wilde ik dat ook wel, maar ik ben bang dat het er dan niet mooier op wordt. In de bewaarde lapjes zitten ook wel eens foutjes.


Inmiddels moest ik natuurlijk gelijk weer met een volgend lapje verder.  Dit wordt een stoplap, of eigenlijk een rijglap. Iets wat ik nog nooit gedaan heb, maar het is erg leuk om te doen. (Hoewel in het begin van mijn huwelijk heb ik nog wel sokken gestopt)

Verder wil ik de nieuwe volgers, Steffi en Viv welkom heten. Ik hoop dat het jullie hier bevalt. En natuurlijk iedereen bedanken voor de leuke reacties.

Vandaag ga ik met mijn zus een dagje naar Goes en  ik hoop dat we net zulk mooi weer hebben als gisteren.
Fijne dag allemaal en geniet nog even van het mooie weer.

Groeten, Joke

vrijdag 24 mei 2013

Poppenhuisquiltjes

Nu ik met een poppenhuisquiltje meedoe met het  Blogger’s Quilt Festival  bij Amyscreativeside, vind ik het leuk om nog een paar van mijn poppenhuisquiltjes te laten zien. De eerste is een tulpenkrans. 13 x 13 cm. Deze is gemaakt op de cursus bij Ria Borgstrom.De tweede is Cat Nap. Het patroon is van Bear Paw Productions, BBP 003. Het is eigenlijk voor een grotere quilt, maar ik het de mijne ongeveer 12,5 x 12,5 cm gemaakt.


De volgende is een flying geese. Toen ik hiervan een grote zag hangen, moest ik hem in het klein namaken.
Deze is 14 x 14 cm geworden.


Het zeilbootjes quiltje was een pakketje van Quiltservice, Frederiksoord. Zelfs de streepjes in de vuurtoren zijn aparte lapjes.Het quiltje is 8,5 x 8,5 cm


Ook driehoekjes spel is een pakketje van quiltservice Frederiksoord. 12 x 12 cm.


De laatste is weer gemaakt op de cursus van Ria Borgstrom en is er eentje van meelzakstofjes. Hij is 14 x 18 cm.


Later ben ik meer en meer grote patronen gaan aanpassen om ze op miniformaat te gaan maken. Maar dat laat ik een andere keer wel zien.

Ik hoop dat jullie dit weekend zin hebben om naar de site van Het Bloggers Quilt festival  te gaan om een stem uit te brengen. In iedere categorie mag je op de mooiste stemmen en er zijn heel bijzondere. De mensen die weg van van de lensquilt, moeten echt hier eens kijken. Dit is mijn favoriet.

Wil ik afsluiten met een plaatje wat mijn nichtje deze week op Facebook zette. Deze mededeling had zij in de supermarkt gezien. Gek he.


Prettig weekend en groeten van Joke.


maandag 20 mei 2013

Bloggers Quilt Festival


             
Vandaag zag ik op het blog bij Grit dat er een Bloggers Quilt Festival was bij Amyscreativeside. Zij had twee  quilts voor deelname ingestuurd. Omdat er ook een categorie Dolls quilts was, leek het mij leuk om ook mee te doen. Omdat je maar met één quilt mee mag doen, was het voor mij moeilijk om te kiezen. Het is uiteindelijk deze hexagonquilt geworden. Hij is 16,5 x 16,5 cm groot. De hexagonnetjes hebben een kantlengte van 4 mm.

Today I saw at Grit's blogthat there was a Bloggers Quilt Festival at Amyscreativeside. Grit end in two quilts. Because I saw there was a Dolls quilt  Doll/Mini Quilt category, I decided to give it a change. Because you can send only one quilt, it was difficult to choose one. At least I choose for the hexagon quilt. It's about 6,5 x 6,5 inches. The hexagons are a little more than 1/8  inch.
  
                                          Spring Blogger's Quilt Festival - AmysCreativeSide.com    

Hier ligt het quiltje op een poppenhuisbedje met, opa die naar bed wil, ernaast.
This is the quilt on a Dollshouse bed with granddad who wants to sleep.

  
En dit is de achterkant. Omdat de naadjes al vrij dik zijn zit er geen vulling in. Hij is echter wel doorgequilt rond de bloemen en in de rand.
And this is the back. The seems make the quilt thick enough, so it needs no batting.  He is quilted around the flowers and in the border.


Het is leuk om ook in de andere categorieën te kijken, want er doen veel mooie inzendingen mee.
It's nice to look at all the category's , because there are many inspiring quilts.
http://amyscreativeside.com/2013/05/17/bloggers-quilt-festival-spring-2013/

Groeten, Joke
Greetings, Joke                                                         

zaterdag 18 mei 2013

De duinhuisjes

Donderdag hebben we met de kantkring een uitstapje gemaakt naar de duinhuisjes in Rockanje. Dit zijn authentiek ingerichte huisjes, die vroeger in de duinen stonden, waar arbeiders in woonden. Voor informatie en een algemene indruk kan je op bovenstaande link klikken. We hebben eerst met elkaar een lekkere koffietafel gehad in het naastgelegen restaurant. Daarna een rondleiding door de diverse huisjes. De gids die ons rondleidde was zelf nog opgegroeid in zo'n huisje. Zij kon ons dus veel uit eigen ervaring vertellen. Er waren natuurlijk bedsteden, met aan het voeteneinde een kribje voor de baby.


Met mooie katoenen dekentjes.


Tussen de bedsteden in was de kelderkast met op de planken het mooie servies.


De kelder liep door tot onder de bedsteden.


Er was een goed gevulde linnenkast.


En een keuken, vol  met emaille goed.


Pure nostalgie allemaal. In de kamer stond een aparte naaimachine


Maar het was niet allemaal zo mooi als het leek. De bewoners waren heel proper, maar leefden vaak in grote armoede. Het gezegde stop over stop komt hier vandaan.


Er was ook nog een tentoonstelling over de band van het vorstenhuis met Voorne-Putten door de eeuwen heen. Deze deken met kruikenzak lag op het bed van opoe.


En er hingen ook twee bevrijdingsrokken.Na de rondleiding werden speciaal voor ons ook nog de kanten mutsen uit het depot gehaald.
We hebben mooie exemplaren gezien met prachtig tule doorstopwerk.En ook de aangezette kantranden waren prachtig.Kortom een heerlijke dag in een mooie omgeving. Al hebben we daar door de regen niet echt van kunnen genieten.

Als laatste wil ik Geralien welkom heten. Gezellig dat je mij wilt volgen. En iedereen bedanken voor de gezellige reacties. Zelf ben ik de laatste week niet zo vaak aan de computer geweest, maar dat hoop ik in het weekeinde in te halen.

Fijne Pinksterdagen en voor morgen is ons zelfs mooi weer beloofd.

Groeten, Joke

zaterdag 11 mei 2013

Weer een stukje verder.

Hartelijk dank voor jullie reacties op mijn vorige blogje. Fijn om te weten dat ik niet de enige ben die soms zo in de ban is van haar borduur/knutsel/handwerkje. En terwijl ik bezig ben, fantaseer ik al weer over de volgende werkjes. Moet je eens een stapeltje oude Anna's doorbladeren. Slaat je fantasie bijna op hol. Maar er is netjes doorgewerkt aan het rode lapje. Het schiet al aardig op.


En ook bij dit lapje begin ik soms al aan de volgende rand om te zien hoe het wordt, terwijl de vorige nog niet af is. Er komen bij mij twee randjes extra omdat mijn naam geen 3 regels beslaat. Als kind vond ik het echt jammer dat ik maar één voornaam had. De oma, naar wie ik vernoemd ben, heette namelijk Cunnegonda Johanna. Dat was pas interessant. Inmiddels ben ik daar wel overheen gegroeid.

En tijdens het dromen over de pronkrol, bedacht ik ineens dat ik nog een torchon sampler had. 


Jaren geleden gemaakt tijdens de kantklosles. Dit is een mooie lap voor de pronkrol. Allemaal verschillende gronden en spinnen. Het formaat is ongeveer A4.


En dan is het morgen moederdag. En bij moederdag horen voor mij zomerhyacintjes en lelietjes-van-dalen. De  tuin van mijn moeder stond er vol mee en iedereen die op moederdag kwam, mocht niet weg zonder een bosje mee te nemen. Ooit nam ik wat bolletjes en wortelstokjes mee en nu kan ik ze zelf in mijn eigen tuin plukken.
 

De lelietjes-van-dalen zijn dit jaar wat later, dus daar heb ik er nog niet zo veel van. Maar zelfs die paar in het glaasje ruiken heerlijk.


Of je het nu viert of het commerciele onzin vindt, een prettige dag morgen.

Groeten, Joke

woensdag 8 mei 2013

Hebben jullie dat nou ook ?

Dat je zo maar zo blij kan zijn met het werkje waar je mee bezig ben. Ik ben nu al een paar avonden aan het borduren aan mijn schoollapje voor de pronkrol. Je ziet het groeien en elke keer als er weer een randje bij is, ben ik nieuwsgierig hoe de volgende wordt. 's Avonds als ik naar bed ga, doe ik het in mijn map en laat het op de salontafel liggen. Als ik dan 's morgens net op ben, zie ik het liggen en kan ik mij al verheugen op de avond, zodat ik weer verder kan.  Pas heb ik zelfs in mijn droom aan een pronkrol gewerkt. Jammer dat hij weg was, toen ik wakker werd. Het lapje is nog niet af, maar ik laat maar zien hoe ver ik er nu mee ben. Het begin van mijn voornaam komt er vanavond bij.


De foto is een beetje scheef genomen, maar de randjes zijn wel recht. Je ziet het, ik kan nog wel een paar avonden vooruit.

En dan de boom. Eindelijk komen de bloemetjes uit. En nu maar hopen dat het weer niet al te slecht wordt, zodat het er niet gelijk allemaal weer af waait. Gelukkig zitten ze bij deze soort iets vaster als bij die bomen met licht roze bloemen.Allemaal een fijne Hemelvaartdag, Joke

zondag 5 mei 2013

Geduld

In mijn vorige blogje schreef ik dat de boom voor het balkon van mijn  hobbykamer wel snel zou gaan bloeien. Maar nee, hij neemt er de tijd voor. De knoppen staan op springen, maar hij bloeit nog net niet.


Verder was er natuurlijk de Inhuldigings dag. Om het een beetje feestelijk te maken, had ik het lapje voor het raam gezet.


De plaatselijke wandelvereniging had die dag een tocht uitgezet en de route liep door onze straat. Het lapje trok dus behoorlijk wat bekijks. De dag daarna is het lapje weer terug gegaan naar zijn plaatsje aan de muur en mochten de hondjes weer voor het raam.


Verder ben ik doorgegaan met "La Passion". Ik had gehoopt dat ik al zo ver was dat de halve tweede ronding af was, maar helaas, zo ver is het nog niet.

 


Ook ben ik begonnen  aan een lapje voor de pronkrol. Het wordt het schoolmerklapje  van  Elma, wat op de site van Berthi staat. De tekst wordt aangepast en mijn gegevens komen er op te staan.


Omdat ik mijn borduurwerkjes bewaar in die handige Action enveloppen, is de foto niet grandioos. Maar gelukkig kan je het beginnetje wel zien. Nu maar weer hard doorwerken, zodat ik de volgende keer wat meer kan laten zien.

Ik wil jullie nogmaals bedanken voor de leuke reacties en mijn nieuwste volgers, Martine en Joke welkom heten. Ik hoop dat het jullie hier bevalt.

Allemaal nog een fijne zondag en groeten van Joke.