Translate

donderdag 25 juli 2013

SAL Camille en Jane update

Het is weer donderdag, dus tijd voor de update van de lap van Camille Jullien. Het blijft leuk om te doen en nog leuker om straks weer bij alle deelnemers te kijken hoe zij het gedaan hebben. Zo kan hetzelfde patroon toch heel verschillende resultaten opleveren. Alleen een andere kleur of stof maakt het al verrassend anders.
Nu kan je goed zien dat ik de kleine letters naar achteren opgeschoven heb.


En dan maar gelijk de Dear Jane ook. Er waren na de vorige update vragen of ik de kleuren zelf uitgekozen had. Ik heb gehoorzaam de door Linda Myers aanbevolen kleuren van het patroon genomen. Hier dus geen eigen inbreng. Maar de foutjes in het patroon heb ik wel veranderd.


De stof is wat gekreukt van het in de handen houden en om het nu elke keer te strijken, ging me wat ver. Nog een close upHet blijft nog een poosje warm, dus ideaal om lekker in de schaduw te borduren.


Fijne dag allemaal, Joke 

dinsdag 23 juli 2013

Uitstapje en zelfgemaakte jam

Na mijn vorige uitstapje naar Goes, wilde ik nog graag een keertje terug als de nieuwe tentoonstelling van Merkwaardig in het museum en de kerk zou zijn. Zaterdag was het er een prima dag voor. De temperatuur zou niet zo hoog zijn, dus ideaal om uit te gaan. We waren nog te vroeg voor de tentoonstelling en het museum, maar de katholieke kerk op het plein was wel open. Daar hing op de lessenaar een mooi stukje handwerk.


Ook op het altaar hing een prachtig kleed. Zomaar onverwacht kom je de mooiste dingen tegen.


Na een beetje winkelen was dan toch de kerk open. Het bord stond al uitnodigend buiten.


Het was leuk om de langste merklap te zien. En hij was echt erg lang. Eigenlijk moest je wel even pauzeren omdat je bijna moe werd van het geconcentreerd kijken. Ook de kinderlapjes, naar het idee van "Merkwaardig" hingen er. Daar waren best goede en leuke bij, maar je kon toch jammer genoeg zien, dat handwerken als vak niet meer op de lagere school gegeven wordt. Wat hoger in de kerk hing een soort pronkrol. Hier zat zo te zien ouder handwerk op.


En de jaarlappen van de vereniging "Merkwaardig" hingen er. De stand van de vereniging lag vol met documentatie en patronen om te kopen. De agenda die ik al meerdere keren op een blog voorbij had zien komen lag er ook nog te koop. En die bleek zo mooi te zijn dat ik hem niet kon weerstaan. Een stukje stramien van een rood schoollapje moest ook mee naar huis.


Natuurlijk moest ook het museum bezocht worden. Boven waren de oude merklappen en werkjes. En beneden hingen de merklappen van de wedstrijd met het thema water. Kortom duidelijk de moeite waard.En dan de jam.
Vorige zaterdag wilde ik weer jam gaan maken. De kersen waren bij de Lidl gunstig geprijst, dus eerst kersenjam. Toen we 's middags op de fiets het Westland in gingen, waren er langs de weg Mango's en gember te koop. Toen herinnerde ik me dat mijn vriendin had verteld dat dit zo'n lekkere combinatie voor jam was. Dus  deze gingen mee naar huis. 's Avonds de mango-gemberjam gemaakt en die was overheerlijk. 's Zondags nog gemberjam gemaakt, maar dat is helaas gembersaus geworden. Lekker voor in de yoghurt, maar het loopt je brood af.


Deze zondag waren de besjes rijp en daarvan heb ik nectarine-bessenjam gemaakt en tot slot gisteren nog een keer kersenjam omdat ze zo lekker voordelig bij de C1000 waren.


Je ziet het, wij hebben witte aalbessen in de tuin. De plant staat er al meer dan 20 jaar en die hebben we destijds geplaatst omdat ze minder opvielen voor de vogels. Ze smaken hetzelfde als rode. Nu alleen de kruisbessen nog plukken en dan is het wel even genoeg. Het is nu niet direct een koel karweitje. Deze keer heb ik voor het eerst halfzoete geleisuiker gebruikt en het bevalt goed. Smaakt de halfzoete jam uit de winkel altijd een beetje laf, deze is lekker fruitig. Op de verpakking staat het basisrecept, maar het is goed ook even de site van "van Gilse" te bekijken. Voor sommige soorten fruit is het soms net even anders. En nu staan ze netje op een rij in de kelder te wachten.


Het is/wordt vandaag ook weer warm, dus maar lekker in de schaduw gaan borduren.

Allemaal een fijne dag, Joke 

donderdag 18 juli 2013

SAL Camille en Jane

Het is al weer donderdag en dus tijd voor een update. Het mooie weer heeft mij deze week wel een beetje afgeleid en dus heb ik niet zo veel geborduurd.
Met de Camille heb ik nog steeds een voorsprong en zoals jullie zien vond ik het weer nodig om iets aan te passen. De kleine letters na het grote alfabet vond ik er een beetje tussen gefrommeld terwijl er achteraan nog ruimte over was. Dus ik heb het geheel wat opgeschoven.


Verder wilde ik toch ook een beginnetje maken met de Jane. Deze borduur ik op Aida 8 steekjes per cm.
Zo op het plaatje lijkt het groot, maar zoals je aan de centimeter ernaast ziet, is het maar klein.


Vandaag ga ik er weer op uit, dus ik kom waarschijnlijk pas morgen naar de vorderingen van de andere deelnemers aan de SAL kijken.

Geniet van deze mooie dag en groeten van Joke

donderdag 11 juli 2013

SAL Camille update

Op het blog van  Anneleindesign loopt een SAL. Met elkaar maken we deze zomer de lap van Camille. Vandaag is het donderdag dus tijd om de vorderingen te laten zien. Zoals ik bij het aanmelden al zei: Ik was al begonnen dus heb ik een voorsprong. Ook kon ik het niet laten om hier en daar een foutje (of wat ik dacht dat een foutje was) te corrigeren. Eigenlijk ben ik nog een stukje verder, maar ik laat nu alleen de eerste twee delen zien.


Het is geborduurd op 12 draads linnen met 2 draadjes DMC kleur  600. Dat ik een SAL zo leuk zou vinden, had ik voorheen niet gedacht. Ik heb genoten van de SAL van Soed Idee en deze is ook heel leuk om aan te werken. Ik verheug me op de resultaten van de andere deelnemers en wens jullie veel plezier met het borduren.

Groeten, Joke


zondag 7 juli 2013

Soed Idee SAL en Quilthoeve

Hoewel mijn bezoek aan de Zomerfair van de Quilthoeve gisteren was,  wil ik toch eerst beginnen met de SAL van Soed Idee. Gisteren voordat ik wegging had ik het laatste deel al gedownload, want ik was behoorlijk nieuwsgierig hoe het zou zijn. Tot mijn verbazing was het een nogal verrassend einde. Het meisje B. Blok had het laatste alfabet niet afgemaakt. Dus het was aan ons wat we ermee zouden doen. Simone zelf had op die open plaats haar naam erop geborduurd met een enkel draadje, zodat je kon zien dat dit de aanvulling was. Ze had het lapje zelfs meegenomen naar de zomerfair. Gisteren eerst maar de rand afgemaakt en de naam van het meisje. En toen moest er beslist worden over wel of niet invullen en hoe. Vanmorgen liet Jeanny op haar log al zien hoe zij het afgemaakt had. Zij had eenzelfde alfabet gevonden in de Bible des Lettres en gaf er het pagina nummer bij. Het zag er perfect uit. Toen wist ik dat ik dit ook wilde. Dus het alfabet uitgetekend op het patroon en het volgens het idee van Simone ook met één draadje geborduurd. Zo is er verschil tussen het originele gedeelte en de aanvulling. Vandaag stevig doorgeborduurd en nu is het af.


Nog even een detail van het laatste alfabet.Zo zie je beter het verschil tussen één en twee draadjes.


Ik ben blij met het resultaat en het is opgeborgen in de map voor de pronkrol.

En dan mijn bezoek aan de zomerfair. Eigenlijk woon ik helemaal niet zo ver van Naaldwijk vandaan, maar ik was nog nooit in de Quilthoeve geweest. De zomerfair was dus een uitgelezen kans om eens te gaan. Even voor 10 uur kwam ik het terrein op en het zag er zo gezellig uit. Eerst maar een kopje thee gehaald. Maar terwijl ik zo op het terrasje zat met mijn thee, zat ik te popelen om rond te gaan kijken. Op dat moment was het nog redelijk rustig, dus ik kon alles uitgebreid bekijken. En toen naar de winkel. Daar was die dag de handwerkkamer geopend en er was veel moois om te zien. Mijn oog viel bijna gelijk op de geborduurde Dear Jane, die daar stond te pronken. En natuurlijk verkochten ze het patroon. Ik kon de verleiding niet weerstaan, vooral omdat dit zo'n handzaam formaat is. Dat grote patroon wat je nu gratis kan downloaden is mij echt een maatje te groot.


Weer een project erbij. Het liefste was ik 's avonds al begonnen, maar gelukkig had ik er nog geen garen bijgekocht. Anders weet ik het zo net nog niet. Eerst uitzoeken wat ik zelf allemaal al heb. Daarom ben ik toch maar braaf geweest en heb de SAL eerst afgemaakt. Ik vond ook nog een paar mooie borduurstofjes en kreeg als geschenkje voor de opening van de handwerkkamer het patroon van Keep Calm.


Simone had veel moois op de kraam en bij haar heb ik nog een stukje vintage beige linnen gekocht. Toen bedacht ik, dat ik toch wel wat foto's kon maken voor het blog om de sfeer te laten zien. Alleen was het toen al zo druk geworden dat je van de kraam van Soed Idee weinig meer kon zien. Alleen maar de koopgrage klanten.


Je ziet nog een klein stukje van Simone haar hoofd, maar van wat er op de kraam stond is weinig te zien. Toen ben ik maar gestopt met fotograferen en tevreden naar huis gegaan.

Groeten, Joke

dinsdag 2 juli 2013

Vorderingen

De afgelopen week ben ik gestaag doorgegaan met borduren. Uiteraard eerst het vijfde deel van Soed Idee weer bijgewerkt. Het is nog steeds leuk om aan te werken. Zaterdag komt het laatste deel al weer en kan het afgemaakt worden.


Dan heb ik ook gewerkt aan de lap van Camille. Daar loopt op dit moment een SAL van bij Annelein. Omdat we die allemaal tegelijk laten zien, laat ik die nu niet zien. Wel kreeg ik onlangs nog een Anna cursus bijlage van Florentijns werk. Dit was voor mij helemaal nieuw en daar ben ik nu een lap van aan het maken.
Het patroon is voor een kussen, maar bij mij wordt het een sampler voor de pronkrol.


Het was nog niet zo eenvoudig als het leek, maar daarom wel een leuke uitdaging.
Met het mooie weer ga ik er natuurlijk ook wat meer op uit. Een rondje fietsen in het buitengebied is heerlijk. En op mijn laatste rondje zag ik wat bijzonders in de vliet. Er zat een schildpad te zonnen op een restant nest van een waterkippetje. Snel de telefoon gepakt om van hem een foto te maken.


Nog even een beetje uitvergroot, want na de eerste foto dook hij weer het water in.


Het verhaal gaat dat er mogelijk wat ongewenste schildpadden losgelaten zijn in de natuur en dat ze zich toch hebben kunnen redden. Vorig jaar zat er zelfs eentje in de binnenstad.

Verder wil ik Janita en Wilma welkom heten. Gezellig dat jullie mij willen volgen.

Voorlopig ga ik nog wel even door met borduren, maar mijn lapjes beginnen nu toch ook wel weer om aandacht te schreeuwen. Dus hopelijk krijgen die deze week ook nog wat aandacht.

Fijne week verder en groeten van Joke