Translate

woensdag 29 januari 2014

Randje per week update

De randjes per week zijn een groot succes, dankzij Annelies en Simone. Zelfs op buitenlandse blogs zie je ze nu voorbij komen. Vandaag mijn update.


In eerste instantie was ik met één kleur verder gegaan met de laatste rand, maar was niet helemaal tevreden. Eerst maar een nachtje slapen en toen ik de andere ochtend op FB de lap van een andere randjesmaakster zag, wist ik wat ik wilde. Het laatste randje uitgehaald en dit er voor in de plaats gemaakt.


Maar ik zou vorige week ook proberen een rand van de vernaaide linten van Marken af te maken. De rand is afgekomen, alleen de spaansjes onderaan ontbreken nog.


Omdat ik nieuwsgierig naar de volgende rand was, toch nog maar een klein stukje verdergegaan. Deze week even geen Marker linten, maar weer eens aan de bijbelblokken en La Passion verder.

Vandaag wordt er hier in de straat aan de waterleiding gewerkt en hebben we vanaf 9 uur vanochtend geen water. Dan merk je pas hoe verwent je eigenlijk bent. Een grote pan met drinkwater klaar gezet en emmertjes met spoelwater voor het toilet. De aardappelen en groente staan al gewassen klaar op de aanrecht. En dan te bedenken dat er nog steeds mensen zijn, die iedere dag naar de put moeten om water te halen. Voor ons is het allemaal zo gewoon. Water, heet water, stroom, gas, verwarming en internet. Zelfs als het internet even uitvalt, worden we soms al onrustig.

Maar ik red me vandaag wel.
Mooie dag allemaal, groeten Joke

vrijdag 24 januari 2014

Ik mag jullie iets mooi laten zien.

Ik mag jullie iets moois laten zien van Willie. Willie was in een verzorgingshuis toen ze daar aan het opruimen waren. Ze hadden wat oude handwerk lapjes en die mochten wel weggegooid worden. Willie zag dit en zei dat ze dat niet moesten doen. Maar wat moeten we er dan mee, ze mogen weg? Als jullie ze weggooien, zou ik ze wel graag willen hebben. En dit gebeurde, Willie had ineens een paar mooie oude lapjes. Ze bracht ze mee naar kantklosles om te laten zien en ik mocht ze zelfs meenemen om te fotograferen om op mijn blog te zetten. Het eerste lapje is een letterlapje. Deze is niet gesigneerd.

Prachtig gemaakt. Hier een detail.


De volgende is een stoplap en die is wel gesigneerd. ACR 1909. Helaas weten we niet waar dat ACR voor staat. Dit is de voorkant.


En dit is de achterkant. Al even mooi.

Een detailopname van de stoppen, voorkant

en achterkant

Zo kan je heel goed de afwerking aan de achterkant zien.
Nog een detail van de letters ACRAls je op de foto's klikt worden ze vergroot en is alles beter te zien. Er zijn nog meer foto's, maar die mogen jullie een volgende keer zien. Een mooie afwisseling met mijn andere werkjes. Morgen komen er weer nieuwe randjes voor het "Randje per week", dus ik kan weer lekker door gaan.

Prettig weekend, Joke


maandag 20 januari 2014

Helemaal geen blauwe maandag.

Hoewel het nu "blue monday" is, een zogenaamde depri dag , begin ik juist weer lekker op gang te komen. Ik heb zelfs al narcissen gezien in het gemeentelijke groen. Gisteren speciaal gaan wandelen om het op de foto te zetten.


Deze was al helemaal uit, maar er stonden nog veel meer knoppen om heen.


Als je hier niet blij van wordt, dan weet ik het niet. In onze voortuin stond zelfs al een sneeuwklokje.


En dan de vermaarde Randjes per week. Wat is dat leuk en overal slaat de gekte toe. Vanmorgen op de computerclub zaten we in de pauze te praten over de randjes. Eén van de dames had zelfs haar randjes meegenomen en volgende week nemen er nog twee hun randjes mee. De mijne zijn ook weer af en het is bijna jammer als je klaar bent. Dan moet je weer een week wachten. Maar daar heb ik wat op gevonden. Mijn lap met de Marker randen is er ook nog. Als ik nou eens probeer om daar ook ééntje per week van te maken, dan heb ik langer om te borduren en dit schiet ook wat meer op.


Dus hoop ik bij de volgende randjes update ook een rand van de Marker vernaaide linten te laten zien.

Fijne dag verder en geniet van het ontluikende groen.

Joke

zondag 12 januari 2014

Een nieuw begin

Hoewel het al de twaalfde is, is dit mijn eerste logje. Dus wel wat laat, maar ik wil iedereen toch nog een gelukkig en gezond 2014 wensen. Als ik al goede voornemens had, zijn ze nu inmiddels al weer gesneuveld.
Neem nou het Randje per week. Het leek mij heel erg leuk, maar toen mijn vriendin mij op 2 januari belde en vroeg waarom mijn naam er nog niet bij stond op de site, vertelde ik dat ik het eerst nog even wou aanzien. Eerst andere projecten afmaken en mij niet zo snel laten verleiden om aan iets nieuws te beginnen.
Zij vertelde dat er op de FB groep al zulke leuke dingen stonden en Joke ging kijken. Je raadt het al, ik deed mee en wel gelijk. Zie hier het resultaat.

Het is geborduurd op 14 draads linnen, dus zeven kruisjes per cm, met 1 draadje DMC. De kleuren zijn overgebleven kleuren, die ik nog had. Hoe ik de zijkanten afwerk weet ik nog niet, daar is nog genoeg tijd voor om dat te bedenken. De letters zijn geborduurd met behulp van het site Stitchpoint in lettertype Dublin. Dit lijkt veel op mijn eigen handschrift.

Gelukkig is mijn adventshawl wel afgebreid. Alleen nog de draden afhechten en spannen. Dit wordt nog lastig, want waar span je bijna twee meter shawl. Maar dat zal ook wel goedkomen.

Nog een heel mooie middag toegewenst.

Groeten, Joke