Translate

vrijdag 11 juli 2014

SAL,s en randjes.

Het wordt een beetje saai, maar hier is alweer een update van de SAL's en randjes.
Allereerst de SAL van Soed Idee. Deze is zo leuk om te doen, dat ik mij weer eens niet kon beheersen.
Gelijk woensdag doorgegaan. Het regende toch. Het ging voorspoedig totdat ik ontdekte dat mijn steken bij de B niet meer gelijk liepen met het patroon. Het bleek dat de maakster een paar foutjes had gemaakt en ook die waren in het patroon opgenomen. Ik was echter in de blind goed doorgegaan. Ik werk nl van rechts naar links en had dus eerst de goede D en B gemaakt. Het ging mij te ver om het goede uit te halen en de foutjes daarvoor in de plaats te borduren. Maar ik had dus wel een steek teveel in de breedte. Daarvoor heb ik een andere steek weggelaten. Ben benieuwd of jullie het zien.


De SAL van Blackbird gaat iets langzamer, de steken zijn bewerkelijker. Toch weer een paar letters erbij.


En dan natuurlijk de randjes. Maandag heb ik zelfs de laatste oude randjes op het groene lapje bijgewerkt. Nu ben ik echt helemaal bij. Mijn stukjes band waren maar 50 cm, dus ik moest ze aan elkaar zetten.
En morgen begint het verhaal weer opnieuw. Dan komen er weer nieuwe randjes.Maar eerst morgen naar Naaldwijk naar de zomerfair van De Quilthoeve. Ook Steekjes & Kruisjes is daar aanwezig.  Daar heb ik al zoveel leuke verhalen over gehoord en gelezen, dus dat mag ik nu met eigen ogen gaan zien.

Heel fijn weekend, Joke

vrijdag 4 juli 2014

Voortgang Randje per Week en SAL's

Woensdag is de Zomer SAL van Soed Idee begonnen.


En natuurlijk wilde ik meedoen. De B. Blok SAL van vorig jaar was mij heel goed bevallen.
De eerste randjes waren eenvoudig, maar het was nog even onduidelijk welke steek het gedaan moest worden: Koninginnesteek of Stersteek. Ik heb getracht het van het plaatje te zien, maar dat viel niet mee. 
Uiteindelijk heb ik gekozen om het eerste randje in Koninginnesteek te doen en het volgende in Stersteek.
Achteraf had het allemaal Stersteek moeten zijn, maar toen was ik al klaar. Voorlopig laat ik het zo, maar het kan goed zijn, dat ik het toch nog even uithaal en overdoe.Nog even in close-up om het verschil te zien.


En dan de Randjes per Week lappen. De rode is helemaal bij. Het past alleen niet helemaal meer op de foto.


Bij de groene kleine moeten er nog een paar randjes afgemaakt worden.


En het Blackbird lapje vordert ook gestaag.


En nu maar hopen dat ik ze allemaal bij kan houden. Zou moeten kunnen. In ieder geval beleef ik er veel plezier aan. En de uitdaging van nieuwe steken leren/maken is ook leuk.
Vanmiddag maar eens lekker in het zonnetje ( of eigenlijk uit het zonnetje) verder gaan.

Prettig weekend, Joke