Translate

maandag 26 januari 2015

Borduurwerk

Als eerste wil ik iedereens bedanken voor de reacties op mijn vorige bericht.  Het is fijn als er met je meegeleefd wordt. De laatste week heb ik voornamelijk geborduurd. Eerst de randjes 2015 bijgewerkt.


Dat waren nog niet zulke grote randjes, dus dat ging snel. Zaterdag bij de Action kwam ik wat leuks tegen. Mogelijk zijn jullie hier ook in geïnteresseerd. Mokjes met kruissteekjes erop en kleine dienblaadjes om een handwerkje in te maken. Het hartje kan eruit. Zomaar leuke hebbedingetjes.


Verder zag ik vorig jaar bij Manuelas flowergarden de aankondiging van een nieuwe SAL van Angie Designer. "Fleurs du Ciel". Deze vond ik zo mooi dat ik ook ingetekend heb.


Het eerste deel kwam op 10 januari en je hebt 2 maanden de tijd om dit te borduren. Eigenlijk had ik het al klaar willen hebben, maar dat is niet gelukt. Toch maar vast het deel wat al wel af is laten zien.


Dit hele vlak is het eerste deel. Dus er moet nog even doorgewerkt worden. Ik heb de aanbevolen kleuren gebruikt en werk op aida met 8 kruisjes per cm.  Nog even een detail.


Nog maar even lekker doorgaan. Ik wil jullie nog een fijne week toewensen.

Groeten, Joke
   

vrijdag 16 januari 2015

Carpe DiemDit is het begin van mijn Randje per week lap 2015. Maar waarom nu Carpe Diem  ( Pluk de dag)
Dat is een bijzonder verhaal. De dag na kerst waren de laatste randjes van 2014 verschenen en ik verheugde me erop dat er nu een paar rustige dagen waren, waarop ik lekker kon borduren. Mijn man was al vroeg weg gegaan om een vergadering bij te wonen. Tegen elf uur waren er nogal veel politie en hulpdiensten in de straat en omdat het vrij dichtbij was, besloot ik even te gaan kijken. De persoon om wie het ging kwam mij heel bekend voor. Kortom het was mijn man, die een hartstilstand had gekregen en die nu gereanimeerd werd. Het hart kwam gelukkig op gang, maar hij was niet bij bewustzijn. Er werd met spoed naar het  ziekenhuis gereden. Na een paar angstige dagen kwam hij bij en nu is hij al weer een week thuis. De oorzaak van dit alles is opgelost (gedotterd en stents geplaatst). Jullie begrijpen dat ik blij en dankbaar ben dat het zo wonderwel goed is afgelopen. Natuurlijk moet er wel gerevalideerd worden, maar verder gaat het naar omstandigheden erg goed. Daarom is mijn motto nu CARPE DIEM.

Tussendoor heb ik toch nog de lap van 2014 af kunnen borduren. Het was heerlijk om even de zinnen te kunnen verzetten  en hieraan te werken. Helemaal afgewerkt is de lap nog niet, want het is de bedoeling dat 2015 eraan vast gezet wordt.


De hartjesrand is de enige extra toevoeging. Ik hoef nu niet meer te vertellen waarom.


We gaan weer proberen ons leven zo gewoon  mogelijk op te pakken. Maar het voelt heel bijzonder.

Groeten, Joke