Translate

maandag 31 augustus 2015

De Schilpen

Dank jullie wel voor de aardige reacties op mijn  logje. Het was goed te weten, dat jullie mij gemist hadden. Toch wil ik nog wat aanvullen. Mijn opmerking over het Sajou garen leek wat negatief over te komen. Dit was niet de bedoeling, want ondanks dat het wat meer krinkelt is het mooi garen en doordat de draad ietsje dikker is als 1 draadje DMC vult het ook heel mooi bij 7 kruisjes per cm.

"In het centrum van Maasland ligt aan een pittoresk schelpenpleintje museum De Schilpen."  Zo begint de webpagina van de Schilpen. Het is leuk om na een fietstochtje even bij de Schilpen aan te gaan.


Het was een kruidenierswinkeltje, wat nu als museum is ingericht. Er is nog steeds oud Hollands snoep te koop en veel herinnert nog aan het kruideniersverleden.


De kamers en het keukentje zijn nog helemaal in stijl van de laatste bewoners. Er is een oude bedstee.


Er hangen nostalgische prenten aan de muur.


En een merklap.


De keuken heeft een heel aparte sfeer.
Er is een kelder, die de kaasmakerij laat zien. Een zolder met de geschiedenis van Maasland. En nog een grote zolder met oud gereedschap, een deel kostuums en handwerk en een oude meidenkamer.
Hier liet met wat oude lingerie zien.Dit ziet er toch wat anders uit dan de lingerie van Marlies Dekkers.

Aan de deur van de bedstee hing een eenvoudig schoollapje.


Wat ik graag nog eens na wil maken.


Zomaar nog wat spulletjes. Een oude kinderstoel.

 Een Juliana pop.


En een naaimandje.


Er is natuurlijk nog veel meer, maar je pikt er toch altijd dingen uit, die je zelf aanspreken. Zomaar even jezelf  onderdompelen in een paar uurtjes nostalgie. Mocht je ooit in de buurt van Maasland zijn, is het zeker een bezoekje waard. Let wel op de openingstijden, want het is beperkt open.

Fijne week verder, Joke

maandag 24 augustus 2015

Toska en de Randjes

Na drie maanden ben ik weet terug. Niet dat ik zo lang ben weggeweest, maar er kwam zomaar niets van bloggen. Maar eigenlijk wil ik toch niet stoppen, dus dan moet ik maar doorgaan. In de tussentijd zijn we verschillende daagjes uit geweest en op vakantie en ik hoop hiervan later iets te laten zien.
Het enige waar ik steeds mee door ben gegaan is de randjes. Iedere zaterdag de nieuwe randjes die erom vragen om geborduurd te worden. En dit is dan het resultaat.


 Maar er was nog een nieuwe uitdaging. De zomer Sal van Soet Idee.  Hier nog steeds te downloaden.


Eerst wilde ik er niet aan mee doen, maar deze is zo leuk om te doen. dat ik het toch niet kon laten. 
Voor het eerst heb ik met Sajou garen gewerkt. Het garen is mooi, maar omdat je uit het midden van deze coconnetjes werkt, gaat de draad snel krinkelen en in de knoop. Van het laatste deel heb ik nog maar en klein stukje geborduurd, maar hierna ga ik gelijk weer verder. 
Een hele mooie is te zien bij 

Iedereen nog een fijne week gewenst en groeten van Joke.