Translate

maandag 1 februari 2016

Verslaafd ? ?

Ja, zo mag je het eigenlijk wel gaan noemen. Borduren deed ik de laatste tijd toch al vaak, maar nu is het ineens heftig. Toen Marian en De Borduurvrouw eind december een Dear Jane afmaak SAL aankondigden, was dat voor mij de aanleiding om mijn Dear Jane  tevoorschijn te halen. Vorige maand liet ik al zien dat ik een heel stuk verder was, maar eenmaal over de helft  kwam het eind in zicht. Iedere keer toch nog maar een blokje en vooruit nog maar eentje. Het ging niet altijd voorspoedig want er zitten behoorlijk wat fouten in het patroon. Onder andere deze.


Dat het puntje ernaast niet symmetrisch was had ik wel gezien, maar dat deze ook uit het lood stond niet. Dat werd dus uithalen, zelf uittekenen en opnieuw borduren. Zo heb ik hier en daar wat vergeten steekjes aangevuld en verbeterd.


Ik ben Marian en de Borduurvrouw dus echt dankbaar voor dit zetje in de goede richting. En dit is dan het resultaat. Nog niet afgewerkt, maar ik overweeg om het als quiltje in dit kastje op te gaan hangen.Drie dagen voor Kerst ben ik op de valreep toch nog aan de Twelve Days of Christmas begonnen. Vanaf de eerste week vond ik het al een leuk borduurtje, maar ik bleef sterk. Tot die paar dagen voor Kerst. Het band had ik al, alleen zat er een oranje rand in, die er gelukkig uit kon. Natuurlijk kon dit niet meer afkomen en dit is dus het volgende werkje dat af mag/moet. Het is tenslotte over 10,5 maand al weer Kerst.

Alleen kan ik de rand nu al weer uithalen, want ik heb niet genoeg garen van deze kleur. Nu wordt het dus het bruine strengetje, daar heb ik wel genoeg van. Dubbel plezier van het borduren. Nu maar snel aan de huishoudelijke verplichtingen voldoen, want daarna mag ik weer borduren.

Mooie week allemaal, groeten, Joke