Translate

dinsdag 17 september 2013

Update La Passion en koninklijke WC.

Deze week is het weer tijd om een update te geven van het werk aan "La Passion". De hexagonquilt waarvan Grit het patroon heeft ontworpen en met ons heeft gedeeld. Eerlijk gezegd is het bij mij niet zo hard gegaan als ik gehoopt had. Als je de komende dagen bij Grit kijkt, zal je zien dat er al heel wat mensen stukken verder zijn.


De laatste dagen heb ik er weer aan verder gewerkt. Het blijft heel leuk werk om te doen. Alleen zijn er wel eens te veel leuke dingen om aan te werken.


Dus voorlopig maar stug doorgaan.
Zaterdag was het "open monumenten dag" en in één van de Maassluise monumenten, het Delflandhuis,  is een koninklijk toilet aanwezig.
In de kroniek van Maassluis staat hierover de volgende beschrijving:
"In 1924 bezocht Koningin Wilhelmina Maassluis. De stad was uitbundig versierd. Speciaal voor de koningin was in het torentje van het Delflandhuis een geheel Delfts blauw toilet gebouwd."


Omdat het vandaag Prinsjesdag is, lijkt het me leuk om dit te laten zien.

Groeten, Joke

zondag 8 september 2013

Stoplap is af.

Eindelijk is de stoplap af. Het was eigenlijk niet eens zo veel werk meer, maar elke keer bleef het toch liggen. Zoveel inspiratie om iets nieuws te beginnen, maar dit afmaken leek een heel karwei. Hier is ze dan.De stoppen zijn volgens het patroon van "Kunst en Vliegwerk", maar er waren verschillende opties voor de randen. Zelf moet ik nog steeds een beetje wennen aan de "look" van het naturel linnen.  Het is de bedoeling dat de lap t.z.t. in de pronkrol komt.
Omdat ik van mezelf nog niet aan iets nieuws mocht beginnen, heb ik ook doorgewerkt aan Jane. 


Dit is nog steeds leuk om te doen, maar mijn probleem is toch wel al die leuke dingen die ik op de diverse blogs tegenkom. Deze week alleen al 3 verschillende borduurprojecten en 2 leuke quiltblokken. Soms echt teveel inspiratie en het gekke is dat het zo afleidt dat ik uiteindelijk minder doe aan het "werk in uitvoering".

Afgelopen maandag ben ik voor het eerst naar een cursus PSP geweest. Dit is iets waar ik nog nooit mee gewerkt heb en het leek me leuk er meer van te leren. Jullie begrijpen dat ik in een keer nog niet zoveel geleerd kan hebben, maar ik heb toch een plaatje van een lijstje voorzien. Morgen is de tweede bijeenkomst.


Ook ga ik a.s. donderdag voor het eerst naar een quilt bijeenkomst, waar we met elkaar Bijbelblokken gaan maken. Hier stond een poosje terug een oproepje van op de Quiltpagina. Ik ben benieuwd hoe het zal zijn.

Vandaag wil ik ook een nieuwe volger, Susan welkom heten. Het is leuk dat er interesse is in mijn blog en dat er in ongeveer 8 maanden al 10.000 bezoekers zijn geweest. Dat waardeer ik heel erg.

Een heel fijne zondag en een mooie nieuwe week, Joke