Translate

zaterdag 15 maart 2014

Deze week

Deze week was het weer de week van de Bijbelblokken Bee in Vlaardingen. Er was geen nieuw blok door mij gemaakt, maar we hadden een uitstapje gemaakt naar de Mola techniek. Els is daar erg goed in en wij mochten het ook eens proberen. Zelf een kerstboompatroon getekend en daarna maar stofjes wegknippen.


Dat was in het begin best wel eng. Zo ziet het er nu uit.


Er moet nog meer weggeknipt worden, maar ik begon te twijfelen of ik het zwart rond de boom ook weg zou halen. Advies gevraagd en het zal toch weggeknipt worden. Ook leek het mij apart om aan de achterkant wat lagen weg te knippen, zodat het als het tegen het licht hangt, doorschijnend lijkt. Is nu nog niet klaar, want inmiddels riepen de borduurrandjes weer om aandacht. Ik had immers op de beurs een tweede randjeslap gekocht. En daar moesten toch eerst een paar randjes op geprobeerd worden. Het is wel een gepriegel, maar heel leuk. De randjes zijn net als bij de grote lap 103 steekjes breed. Zover ben ik nu.


Els was aan een heel aparte quilt bezig. Zij werkt vrij en de resultaten zien er bijzonder uit. Ze werkt veel met kralen en sierdraden. Het middenstuk bestaat uit allemaal jojo's. Ik mocht er een foto van maken, hoewel hij  nog niet af is.


In het echt is het nog veel mooier. Eigenlijk doet de foto geen recht aan de quilt.
Lijda bracht het nieuwe boek mee wat haar man geschreven heeft. Ik ben er nog niet aan toegekomen, hoewel het me mooi lijkt.


Op het moment gun ik me nauwelijks tijd om te lezen. Borduren, borduren en nog eens borduren.     
En dan moest er natuurlijk ook genoten worden van het mooie weer. Donderdagmiddag lekker een fietstochtje gemaakt in het buitengebied. Bij de kinderboerderij waren al twee jonge geitjes. Zo leuk als ze met vier pootjes tegelijk opspringen.

Na het vorige bericht werd ik verrast door twee nieuwe volgers. Tony en Marle, hartelijk welkom. Ik hoop dat jullie het naar je zin hebben. Ook alle mensen die een berichtje achterlaten, wil ik bedanken dat jullie de tijd nemen om dit te doen.

Verder wens ik jullie een goede zondag en een mooie nieuwe week.

Groeten, Joke

9 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig linnen heb je gekocht , dit word vast ook een hele mooie randjeslap !!
  Patti xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nooit gehoord van de Mola-techniek, het lijkt me heel speciaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb nog nooit de Molatechniek gedaan-dat wegknippen lijkt me zo eng!
  Je maakt nu 2 randjeslappen? Loop nu al 2 weken achter door de verjaardagen van de 'kinderen'-nu maar inhalen.
  Succes met je borduurwerk en goede zondag
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Truus, vorige week bezweken voor een stukje band. Kon het niet laten liggen en eenmaal thuis moest ik beginnen. Hoezo, verslaafd ?

   Verwijderen
 4. Wat ziet het er mooi uit. En wat wordt je nieuwe randjeslap ook mooi. Wat een leuke foto's van de jonge geitjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Joke , ja dat klopt , mijn man loopt in huis op zijn sokken en als ie buiten ff een peukie gaat roken ( binnen kan helaas niet meer sinds ik copd heb) dan staat ie meestal ook op zijn sokken ... ik heb geprobeerd om het hem af te leren , heb mooie pantoffels voor m gekocht maar helaas :-)
  liefs, Patti

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk Joke, die BBB! En wat een bijzonder blok maak je. Die Molatechniek wil ik ook zo graag eens leren. Je kan daar zulke leuke effecten mee maken.
  Al dat jonge spul buiten, die geitjes en ook lammetjes, dat is elk jaar weer genieten. Daar kan je uren naar kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk effect met de molatechniek. Mooi werk van Els. Je linnen voor de randjes vind ik ook heel mooi. Dat handwerken voor lezen gaat komt me bekend voor.
  Leuk die jonge geitjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk is dat die mola techniek. Helemal in de ban van het borduren? Soms is een mens een slaaf van zichzelf. LOL. Lief he die geitjes...

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een bericht achterlaat.