Translate

vrijdag 21 maart 2014

Nog steeds borduren.

Ja, ik ben nog steeds aan het borduren. Het tweede randjeslapje schiet al aardig op. Omdat het over één steekje is, was ik wel bezorgd over het kantrandje. Maar het is toch wonderwel gelukt.


En tijdens het werken aan dit lapje, bedacht ik dat er nog een werkje over één steekje in de kast lag. Dit had ik namelijk weggelegd tot de zomer als er weer goed licht was. Toch maar even opgezocht. Het is een poppenhuisvloerkleed uit dit boek.


Een werkelijk schitterend boek, maar wel heel fijn werk.


Ik heb de mijne ietsje groter gemaakt, maar het is goed opletten, vooral omdat het helemaal vol geborduurd is.


Nu nog een beetje dichterbij.


Dat zal dus straks een strijd worden welk borduurwerkje eerder aan de beurt is. En dan ben ik natuurlijk ook nog steeds nieuwsgierig. Als ik een mooi borduurwerk zie, moet ik toch altijd even op de site kijken waar het vandaan komt. En zo kwam ik dus ook terecht op de site van 'Stickideen von der Wiehenburg' .  Naast wondermooie patronen, kwam ik tot mijn verrassing ook een paar freebies tegen.

Een mooie bloemvaas klik. (foto van de site geleend)


Een mooi blackwork design klik , even naar onderen scrollen.
Een mooie mini sampler klik  , ook even naar onderen scrollen
Een grappige kat klik , ook even naar onderen scrollen en op de foto klikken.
Trouwens alle patronen die ze ontworpen hebben zien er prachtig uit. Alleen verkopen ze deze zo te zien niet rechtstreeks, maar via handwerkzaken. 

Verder wil ik jullie een fijn weekend toewensen en ik kijk al weer uit naar de volgende randjes.

Groeten, Joke

zaterdag 15 maart 2014

Deze week

Deze week was het weer de week van de Bijbelblokken Bee in Vlaardingen. Er was geen nieuw blok door mij gemaakt, maar we hadden een uitstapje gemaakt naar de Mola techniek. Els is daar erg goed in en wij mochten het ook eens proberen. Zelf een kerstboompatroon getekend en daarna maar stofjes wegknippen.


Dat was in het begin best wel eng. Zo ziet het er nu uit.


Er moet nog meer weggeknipt worden, maar ik begon te twijfelen of ik het zwart rond de boom ook weg zou halen. Advies gevraagd en het zal toch weggeknipt worden. Ook leek het mij apart om aan de achterkant wat lagen weg te knippen, zodat het als het tegen het licht hangt, doorschijnend lijkt. Is nu nog niet klaar, want inmiddels riepen de borduurrandjes weer om aandacht. Ik had immers op de beurs een tweede randjeslap gekocht. En daar moesten toch eerst een paar randjes op geprobeerd worden. Het is wel een gepriegel, maar heel leuk. De randjes zijn net als bij de grote lap 103 steekjes breed. Zover ben ik nu.


Els was aan een heel aparte quilt bezig. Zij werkt vrij en de resultaten zien er bijzonder uit. Ze werkt veel met kralen en sierdraden. Het middenstuk bestaat uit allemaal jojo's. Ik mocht er een foto van maken, hoewel hij  nog niet af is.


In het echt is het nog veel mooier. Eigenlijk doet de foto geen recht aan de quilt.
Lijda bracht het nieuwe boek mee wat haar man geschreven heeft. Ik ben er nog niet aan toegekomen, hoewel het me mooi lijkt.


Op het moment gun ik me nauwelijks tijd om te lezen. Borduren, borduren en nog eens borduren.     
En dan moest er natuurlijk ook genoten worden van het mooie weer. Donderdagmiddag lekker een fietstochtje gemaakt in het buitengebied. Bij de kinderboerderij waren al twee jonge geitjes. Zo leuk als ze met vier pootjes tegelijk opspringen.

Na het vorige bericht werd ik verrast door twee nieuwe volgers. Tony en Marle, hartelijk welkom. Ik hoop dat jullie het naar je zin hebben. Ook alle mensen die een berichtje achterlaten, wil ik bedanken dat jullie de tijd nemen om dit te doen.

Verder wens ik jullie een goede zondag en een mooie nieuwe week.

Groeten, Joke

maandag 10 maart 2014

Nog meer Randjes per week.

Naast de gewone clubjes e.d. houdt het Randje per week mij nog steeds bezig. Vorige week zaterdag hebben mijn zus en ik gezellig samen zitten borduren.


Daarna heb ik het thuis afgemaakt.


Deze week zijn we het weekend eerst samen naar de poppenhuisbeurs in Rijswijk geweest. En hoewel ik mezelf voorgenomen had om vooral niet aan een tweede Randjeslap te beginnen, kwam ik op de beurs een mooi stukje band tegen. Dit kon ik niet weerstaan en zo zal er nu toch ook een rolletje komen van één kruisje over één draadje.


Het zijn twee stukjes van een halve meter, maar dit zou genoeg moeten zijn. Verder waren er op de beurs nog wat bolletjes wol en Sajou borduurgaren te koop en dat moest ook mee naar huis. Het leek wel of we naar de handwerkbeurs waren geweest. Maar toch ook nog wat poppenhuis workshopjes gekocht. Een speelgoed vrachtauto, een vogelhuis en twee 1/48 stoeltjes.


Al met al een gezellig en mooi weekend en voorlopig weer genoeg te doen.

Fijne week allemaal en geniet van het mooie weer.

Groeten, Joke