Translate

woensdag 18 februari 2015

Zoveel inspiratie

Samen met mijn zus ben ik ben vorige week vrijdag naar de Handwerkbeurs geweest. Nu begrijpen jullie gelijk hoe ik aan zoveel inspiratie kom. Heel veel moois gezien, maar zoals altijd, vergeten foto's te maken.
Toen wij aankwamen waren de gratis borduurbladen bij de ingang al op. Terwijl ik dat vertelde, was er een aardige mevrouw, die spontaan haar extra exemplaar aan mij afstond. Zomaar een aardig gebaar waar ik erg blij mee was.


Omdat er al zoveel thuis aan projecten op mij ligt te wachten, heb ik mij aardig ingehouden met kopen. Maar dit kon ik toch niet laten liggen. Een oud klederdrachten patroon van de Margriet uit 1971. Mijn nichtje had dit en toen heb ik er al twee van geborduurd. Urk en Scheveningen. Dit omdat onze voorouders daar vandaan kwamen. Eigenlijk wilde ik ze nog een keertje maken omdat de oude inmiddels lelijk geworden zijn. Dus nu kon ik het patroon kopen.


Deze rol band werd per rol uitverkocht. Er zou 25 meter op zitten, maar er was al twee meter af. Een beetje veel voor mij alleen, maar zus wilde er ook al drie meter van en vriendin ook wel twee. De rest gaat ook wel op aan andere handwerkvriendinnen. En ook ikzelf heb er al leuke ideetjes voor.


Ze moeten alleen nog even wachten, want voorlopig ga ik door met de lopende projecten. Allereerst de randjes.


En verder de diverse SAL's. De Fleurs de Ciel is nu ook bij. 10 maart komt het volgende deel.


De andere SAL's laat ik nog niet zien, omdat die nog niet echt bij zijn. Maar ik ga er wel steeds aan door.

Een heel ander project was een kadootje voor mijn nichtje. Zij heeft een Afrikaanse man en als gevolg daarvan ook twee schattige Afrikaanse kindertjes. Zij wilde zo graag een speelkleed van Afrikaanse stofjes.
De stofjes had ze al aangeschaft, maar de naaikunst ontbrak nog. Toen ik haar naar een tip vroeg voor een verjaardagskadoo vertelde ze, dat een genaaid kleed ook wel een heel mooi kadoo was. Al eerder had ik voor haar deze Mobile van Afrikaanse stof gemaakt. Het plan zat al helemaal in haar hoofd en het is geheel naar haar wens uitgevoerd. Een kadootje kopen gaat sneller, maar haar blije gezicht geeft meer voldoening.


De randstof is hetzelfde als de mobile. Het laat zich wat moeilijk fotograferen omdat het glanst. Deze lap had ze van haar Afrikaanse schoonzus gekregen en die wilde ze graag benutten. Ook voor deze stof liggen er nog ideetjes te wachten, maar alles op zijn tijd.

Fijne week en groeten van Joke

8 opmerkingen:

 1. Dat zijn leuke patronen, van die klederdrachten! Ik borduur zelf niet, maar ik kan me voorstellen dat je dit geweldig vind.
  En wat een prachtige, heerlijke, kleurrijke stoffen in die Afrikaanse quilt! Dat is helemaal iets voor mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je leuke aanwinsten van de handwerkbeurs, veel borduurplezier, jouw randjes worden ook leuk. Wat laat je fleurige Afrikaanse stoffen zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi band heb je gekocht en een mooi blad gekregen. Zeker liwf van de mevrouw. Je borduurwerken zien er erg mooi uit en het kleed ook ook heel bijzonder dat dit gemaakt is van de afrikaanse stoffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn zus heeft deze klederdrachten ook geborduurd allemaal naast elkaar op een brede strook en ingelijst.
  Voor mij had ze een dienbladhanger met enkele klederdrachten er op gemaakt.
  Jammer dat ik dit patroon heb gemist.Maar eens naar dit blad schrijven-of was het niet bij het Borduurblad?
  Veel borduurplezier
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ben je goed geslaagd op de Handwerkbeurs, mooi band en leuk die klederdachtpatronen. En het cadeau voor je nichtje is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Joke van dit blogje krijg ik de handwerk kriebels, net zoals jij

  Fijne dag groetjes uit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Joke wat veel gezelligheid lees ik hier! Weet je ook uit welk nummer die klederdrachtborduutjes komen? Dan ga ik namelijk speuren! succes met je handwerkjes!
  liefs Antje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Altijd leuk de handwerk beurs. Ik was er op donderdag. Zo te zien en te lezen hoef jij je voorlopig niet te vervelen.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een bericht achterlaat.