Translate

zaterdag 26 januari 2013

La Passion en Railroad Sampler


Gisteren heb ik de laatste losse stukken aan "La Passion" genaaid  en haar mooi op de vloer gelegd en gefotografeerd. Deze foto heb ik ook naar Grit gestuurd, want die gaat de foto's van de deelnemers weer plaatsen. Als jullie tijd hebt, raad ik je aan te kijken op haar blog. Wat kleurverschil al met een patroon kan doen.
Als de hele rondte klaar is, wordt de diameter 1,26 meter. Het is de bedoeling dat zij uiteindelijk 1,95 meter vierkant wordt. Dus ik heb nog even te gaan. Helaas moet zij nu even in pauzestand, want mijn schouder en kapot gestoken wijsvinger moeten even rusten. Het is trouwens mijn eigen schuld, want ik heb voor de donkerblauwe rand gewone katoenen stof genomen. Geknipt uit een nieuw gekochte zomerbroek, die ik toch niet ging dragen. Leek mij een goed idee om deze stof een goede bestemming te geven. Inmiddels heb ik het verschil ervaren tussen quiltstof en gewone katoen. Ook al heb ik het vooraf gewassen, het is behoorlijk stug. Er moet flink wat kracht gezet worden om er doorheen te komen. Maar nu moet ik er toch verder mee werken om de randen af te maken.
Het is gelijk een mooie gelegenheid om weer aan de Railroad Sampler te werken. Toen deze in juli werd aangekondigd op de site van "De Quilterie" kon ik niet wachten totdat de blokken er eindelijk opstonden.
De eerste twee zouden in september komen, maar het was uiteindelijk 28 augustus toen ik ze zag. Ik moest gelijk beginnen.
Ze staan hier De originele blokmaat is 24 cm, maar ik maak blokken van 12 cm op de paperpiecing manier.
Blok 1, 2 en 4 is af. En toen probeerde ik voorzichtig een paar hexagonnetjes van "La Passion".
Wat er daarna gebeurde weten jullie inmiddels. Ik raakte er zwaar verslaafd aan.

Wil ik eindigen met jullie te bedanken voor de reacties. Ik heb ervan genoten.

Groeten, Joke

3 opmerkingen:

 1. Het is werkelijk een prachtquilt. Ik heb even bij Grit gekeken. Wat een prachtig ontwerp. Ik kan me voorstellen dat je daar voor gevallen bent.
  Je blokken zijn ook erg mooi! Heel fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dein La Passion sieht sehr schön aus. Meine Lieblingsfarbe.
  Und die Blöcke für Deinen Sampler gefallen mir sehr.

  Vielen Dank für Deinen lieben Kommentar und den Link.

  Liebe Grüße Grit

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dein La Passion wird wunderschön.
  Ich liebe Blau.
  Die Sampler-Blöcke sind klasse.

  Liebe Grüße
  Manuela

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een bericht achterlaat.