Translate

zondag 7 juli 2013

Soed Idee SAL en Quilthoeve

Hoewel mijn bezoek aan de Zomerfair van de Quilthoeve gisteren was,  wil ik toch eerst beginnen met de SAL van Soed Idee. Gisteren voordat ik wegging had ik het laatste deel al gedownload, want ik was behoorlijk nieuwsgierig hoe het zou zijn. Tot mijn verbazing was het een nogal verrassend einde. Het meisje B. Blok had het laatste alfabet niet afgemaakt. Dus het was aan ons wat we ermee zouden doen. Simone zelf had op die open plaats haar naam erop geborduurd met een enkel draadje, zodat je kon zien dat dit de aanvulling was. Ze had het lapje zelfs meegenomen naar de zomerfair. Gisteren eerst maar de rand afgemaakt en de naam van het meisje. En toen moest er beslist worden over wel of niet invullen en hoe. Vanmorgen liet Jeanny op haar log al zien hoe zij het afgemaakt had. Zij had eenzelfde alfabet gevonden in de Bible des Lettres en gaf er het pagina nummer bij. Het zag er perfect uit. Toen wist ik dat ik dit ook wilde. Dus het alfabet uitgetekend op het patroon en het volgens het idee van Simone ook met één draadje geborduurd. Zo is er verschil tussen het originele gedeelte en de aanvulling. Vandaag stevig doorgeborduurd en nu is het af.


Nog even een detail van het laatste alfabet.Zo zie je beter het verschil tussen één en twee draadjes.


Ik ben blij met het resultaat en het is opgeborgen in de map voor de pronkrol.

En dan mijn bezoek aan de zomerfair. Eigenlijk woon ik helemaal niet zo ver van Naaldwijk vandaan, maar ik was nog nooit in de Quilthoeve geweest. De zomerfair was dus een uitgelezen kans om eens te gaan. Even voor 10 uur kwam ik het terrein op en het zag er zo gezellig uit. Eerst maar een kopje thee gehaald. Maar terwijl ik zo op het terrasje zat met mijn thee, zat ik te popelen om rond te gaan kijken. Op dat moment was het nog redelijk rustig, dus ik kon alles uitgebreid bekijken. En toen naar de winkel. Daar was die dag de handwerkkamer geopend en er was veel moois om te zien. Mijn oog viel bijna gelijk op de geborduurde Dear Jane, die daar stond te pronken. En natuurlijk verkochten ze het patroon. Ik kon de verleiding niet weerstaan, vooral omdat dit zo'n handzaam formaat is. Dat grote patroon wat je nu gratis kan downloaden is mij echt een maatje te groot.


Weer een project erbij. Het liefste was ik 's avonds al begonnen, maar gelukkig had ik er nog geen garen bijgekocht. Anders weet ik het zo net nog niet. Eerst uitzoeken wat ik zelf allemaal al heb. Daarom ben ik toch maar braaf geweest en heb de SAL eerst afgemaakt. Ik vond ook nog een paar mooie borduurstofjes en kreeg als geschenkje voor de opening van de handwerkkamer het patroon van Keep Calm.


Simone had veel moois op de kraam en bij haar heb ik nog een stukje vintage beige linnen gekocht. Toen bedacht ik, dat ik toch wel wat foto's kon maken voor het blog om de sfeer te laten zien. Alleen was het toen al zo druk geworden dat je van de kraam van Soed Idee weinig meer kon zien. Alleen maar de koopgrage klanten.


Je ziet nog een klein stukje van Simone haar hoofd, maar van wat er op de kraam stond is weinig te zien. Toen ben ik maar gestopt met fotograferen en tevreden naar huis gegaan.

Groeten, Joke

12 opmerkingen:

 1. Dit vind ik een mooie oplossing om de Sal af te maken.Nu zie je echt verschil tussen wat origineel is en wat je zelf toe voegt.je hebt ook bovenin geen foutje geborduurd,zag ik.
  Ben nog niet zover-de wieg moest eerst af.Nu mag ik weer borduren van mezelf(lol).
  In de geborduurde DJ zit in de rand een fout-weet niet meer precies waar-kan de mijne even niet vinden.
  Succes met je borduurwerk!
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk je blogje, ik had de verschillende opties voor het afmaken van het lapje inderdaad al gezien bij de anderen. leuk hoor, jullie schrijven nu al een stukje geschiedenis.
  Leuk dat je de DJ gaat borduren, we komen elkaar vast veel tegen op onze blogjes met de ervaringen want of je hem nou groot of klein maakt, beiden zijn gewoon hartstikke leuk. Zusje heeft hem ook gekocht in Naaldwijk, wie weet begint zij er ook nog wel aan.
  Leuk!!!!
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wist niet dat er ook een klein DJ patroon is, dat ander is mij ook te groot.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze is 178 x 178 steken, dus een handzaam formaat.
   Joke

   Verwijderen
 4. Toch een heel project lijkt me die DJ. Erg mooi!
  Wat een aparte manier om de SAL af te maken. Wel heel origineel. Krijgt het ook een persoonlijk tintje.
  Wat zal je genoten hebben op de Quilthoeve. Ik was er een tijdje terug met Lida, was er ook nooit geweest, maar toen waren ze nog bezig met verbouwen en schilderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo is het een super mooi merklapje geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ze is heel mooi geworden. Ik ga er binnenkort mee beginnen, is al geprint, dus wie weet....
  Leuke spulletjes heb je trouwens gekocht!!

  Groetjes,
  InaH

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat is ze mooi geworden en wat heb je het mooi afgemaakt. Ik ben er nog niet uit hoe ik het ga doen. Je hebt ook mooie aankopen gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig is je lapje geworden, goede oplossing om het alfabet af te borduren en het met 1 draadje te doen. Heb je snel gedaan.
  Het klinkt als een heerlijke dag in Naaldwijk, jammer dat ik er te ver vanaf woon.
  Ik heb ook een Dear Jane borduurpatroon (nog in de voorraad, ahum), heb hem er gelijk bijgezocht. Het is de Country Jane, het originele Dear Jane borduurpatroon was destijds uitverkocht. Misschien ideetje om ooit eens samen te borduren en op onze blogs foto's te laten zien? Maar dan voor later als ik groot ben, eerst de letterbak maar eens af. Groetjes, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je letterlapje is leuk geworden. Altijd een lekker gevoel als je iete afgerond hebt. Je volgende project is ook een leukerd. Gelukkig dat jij vroeg was in Naaldwijk. Kon je op je gemak alles goed bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super mooi geworden!!!ohhh en die Keep calm....geweldig:-)

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een bericht achterlaat.