Translate

zaterdag 30 november 2013

Zomaar

Wat heb ik de afgelopen tijd gedaan? Niet zo veel bijzonders. Maar er is toch wel wat geknutseld. Begin dit jaar zag ik op een blog een Moravian Star en ik dacht: "Die wil ik wel maken voor kerst". Daarna gaat het leven verder en ik was het eigenlijk al weer een beetje vergeten. Tot de handwerkbeurs. Daar lag er eentje en je kon er een pakketje van kopen. Dat heb ik maar niet gedaan, want ik wilde hem van scraps maken en ik wist zelfs nog waar het patroon ( hier) te vinden was. Natuurlijk ben ik eigenwijs en doe het op mijn manier.


Ik heb de lapjes op de kartonnetjes gelijmd en ben aan het naaien gegaan. De losse sterretjes maken ging voorspoedig, maar naarmate de ster groter werd, was het wel lastig naaien. Vooral omdat de stof nogal stug geworden was door de lijm. Maar het is uiteindelijk toch gelukt. Er zitten zelfs kraaltjes op de punten, want dat had de ster op de beurs ook.


Verder heb ik bij de "Action" een pakketje gekocht om papieren kerstballen te maken.  Ook hier ben ik aan begonnen, maar deze zijn nog niet af. 


Ook lag de wol er nog die ik had gekocht op de handwerkbeurs en daar moest een shawl van gebreid worden. Deze is  bijna af. Nog de rest van het bolletje en dan kan hij om. 


Je ziet het, ik ben al aardig in december/kerst sfeer aan het komen. Vandaag zelfs al een kerstboom bij de bouwmarkt gehaald. Maar hij mag nog niet binnen. Nog even wachten tot na Sinterklaas.


Rest mij nog jullie allemaal een goed weekend te wensen.

Groeten, Joke 

10 opmerkingen:

 1. Leuke ster Joke! en het wolletje ziet er ook goed uit. fijne Sinterklaas! Daarna mag je boom naar binnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige ster en je shawl ziet er ook al zo mooi uit!
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je ster is prachtig! hele mooie kleurtjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wunderschön ist dein Stern.

  Liebe Grüße
  Manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie ster heb je gemaakt de bal van de A is ook erg leuk. Mooie wol voor de sjaal heb je en leuk al een kerstboom bij mij moet die ook nog even wachten hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie ster, gezellig de kerst. lieve groeten Janita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind die ster ontzettend leuk! Lijkt me inderdaad wel een beetje lastig naaien, maar hij is dan in ieder geval wel stevig. Je bent al helemaal in kerstsfeer!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ookal zo'n bezig bijtje...ik zie bij iedereen leuke drukke activiteiten...wat ziet die ster er mooi uit!!!lijkt wel heel ingewikkeld hoor! Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat mooi, maar het lijkt ingewikkeld. Mooie sjaal, hij is net op tijd af, het is koud. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een bericht achterlaat.