Translate

zaterdag 14 december 2013

Kerststallen

Vorige week gingen we naar Tonnie in Delft met ons knutselclubje. Tonnie heeft een heel groot huis en daarin heeft zij naast een heerlijke knutselruimte ook een ruimte ingericht voor haar speelgoed verzameling en ééntje voor haar kerststallen verzameling. En naast het knutselen wilde ik ook een deel van haar stallen verzameling op de foto zetten. Haar moeder was al begonnen met verzamelen en zij is er mee door gegaan. Het zijn er dan ook heel wat. Maar het was mij ook te doen om deze stal.


Die stond uiteraard niet zo bij haar uitgestald. Het was een bouwplaat die ik in 1993 in het Landesmuseum in Salzburg gekocht had. In 2001 was ik begonnen om het in elkaar te zetten. Maar zoals altijd moet de tafel voor etenstijd leeg en parkeer ik het even op de vloer. Maar ik had even buiten Tommy gerekend. Die moest er zo nodig in gaan liggen. Later vond ik het toch te groot worden en heb ik de stal aan Tonnie gegeven. En zo staat het er nu bij.


Natuurlijk staat er nog veel meer. Maar het is soms lastig om maar één stal op de foto te krijgen.Er staat ook een mooie Franse groep.


En een stal met Hummeltjes beeldjes.


Tot slot nog een grappige kameel met zijn baasje.


De stallen en haar speelgoedverzameling zijn op afspraak te bezoeken. Het lijkt mij niet zo'n goed idee om hier haar gegevens zo open en bloot neer te schrijven. Laat even via een reaktie of het contact formulier weten als je belangstelling hebt, dan krijg je het adres en telefoonnummer privé toegestuurd. Ik zal proberen zo spoedig mogelijk te antwoorden, maar maandag wordt er hier aan de kabel gewerkt en ben ik even niet online.

Heel fijn weekend en groeten van Joke

9 opmerkingen:

 1. oh dat schattige poesje ♥ wat zijn ze toch heerlijk eigenwijs zo he? ik ben dol op kerststalletjes...Mijn moeder maakt er altijd een echt feest van om alles zo mooi mogelijk aan te kleden, ik heb heerlijke herinneringen ....vroeger speelde ik uren met de herders,en schaapjes en de drie koningen die op de trap elke dag een tree naar beneden gingen op weg naar......zalige herinneringen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk die stalletjes! Moet de onze ook maar weer tevoorschijn halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi ik heb hier ook de stal uit mijn ouderlijk huis staan. Zo mooi,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige verzameling en wat zijn poezen toch gekke beesten, ze moeten zo nodig overal in kruipen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo leuk die stalletjes en grappig die bijzondere gast met de naam Tommy.
  Fijn dat ze zoveel ruimte heeft voor haar verzamelingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tommy dacht eindelijk het huis uit en op mijn zelf wonen. Wat een mooie stalletjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hele fijne feestdagen en voor 2014 vooral veel gezondheid liefde en geluk

  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een bericht achterlaat.