Translate

zaterdag 28 december 2013

Nog een beetje in kerstsfeer

De kerstdagen zijn weer voorbij, maar de boom en de versieringen mogen nog even blijven tot na nieuwjaar.
Het is nog zo gezellig om als het gaat schemeren de kerstverlichting aan te doen. De boom met de bal erin van An. An mocht op school niet meedoen met handwerken omdat ze linkshandig was. Dit was haar grote frustratie toen ze kind was. Later ontdekte ze dat ze wel frivolité kon maken en nog veel later ging ze quilten en kantklossen. Ze kreeg er plezier in. Een paar jaar geleden kreeg ik deze bal van haar voor kerst. An leeft helaas niet meer, maar haar bal is een mooie herinnering.


Zelf wilde ik nog van alles maken en afmaken voor de kerst. Maar de tijd haalt mij altijd in. Bij Annelein stond een berichtje dat er een patroon van een advent shawl zou komen bij  von-stroh-zu-gold. En ja, die wilde ik wel graag maken. 24 dagen lang een motief en dan op kerst een shawl van 50 cm breed en 2 meter lang. Maar de motieven waren soms best lastig en er is veel achteruit gebreid. Sommigen waren in mijn ogen ook niet mooi en werden zelfs uitgehaald. Uiteindelijk zijn er een paar overgeslagen en ben ik al aan 1 meter 30. Dus niet af met kerst, maar mogelijk nog wel dit jaar.


Ook was er nog een mooi advent borduurwerk op de site van Historischestickmuster. Iedere dag een deel van een mooie kerstlap. Dat moest toch ook nog wel kunnen. Nou nee dus. De patroondelen zijn voorlopig opgeslagen tot volgend jaar.

Als je het ook mooi vindt, kun je het nog tot het eind van dit jaar downloaden. Daarna is het patroon te koop voor € 15,--.  Manuela heeft het al wel af en er een prachtig kussen van gemaakt.

Hebben jullie ook zo genoten van "Heel Holland bakt" en "The Great Brittish Bake Off ?" Serie 4 wordt vanaf maandag herhaald op BBC2. 2 delen per dag van 12 tot 2 uur, met uitzondering van woensdag, dan begint het al om 10:15. Niet de handigste tijden, maar ik hoop toch wat afleveringen terug te zien.

Onthoud van "t oude jaar alleen de beste dagen 
en ga met nieuwe moed het onbekende 2014 tegemoet.

Gelukkig, gezond en creatief Nieuwjaar. 

Groeten, Joke
 

11 opmerkingen:

 1. En ook de beste en creatieve wensen vanuit Hoofddorp. (Enne...wat is frivolite?)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige kerstbal Joke.
  En wat een prachtig patroon laat je zien, die zou ik ook graag willen maken. Eerst ook maar even opslaan.
  Dank je wel en alle goeds voor het nieuwe jaar.
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg hé, dat vroeger linkse kinderen op school werden geleerd rechts te zijn Mijn mama heeft dat ook mogen meemaken. Gelukkig voor mijn zoontje zijn de tijden nu Anders.
  Maak er een fijn 2014 van.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ich wünsche dir für 2014 Alles Gute.

  Liebe Grüße
  Manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer dat de sjaal niet af is maar volgende Kerst vast wel! Fijne jaarwisseling, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie kerstbal met een kostbare herinnering eraan.
  Ook ik ben linkshandig en mijn Moeder leerde mij links breien/haken.Dus toen juf vroeg in de 1e klas wie kon breien ,stak ik vol trots mijn vinger op.Helaas werd ook toen nog l.handigheid niet geaccepteerd en moest ik rechts breien.Dat kostte heel wat tranen! Maar frivolitie is mij nooit gelukt-trek steeds aan het verkeerde draadje.En ik vind het zo mooi!
  Succes met je sjaal en breirol-er komt vast weer een Kerst!
  goed uiteinde en voorspoedig nieuwjaar.
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ongelofelijk dat dat vroeger zo ging. Ik heb nog een beetje geluk gehad met een briefje van mijn ouders mocht ik toch links schrijven. Het handwerken heb ik ook van mijn mam geleerd want die was tweehandig omdat ze vroeger alles rechts moest leren terwijl ze eigenlijk links was. De sjaal is prachtig aan het worden en de bal helemaal geweldig, en bedankt voor de link. Een hele fijne jaarwisseling en een goed, gezond en creatief 2014 gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een gelukkig en een creatief 2014 gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik wens je een creatief, gezond en geweldig 2014, zonnige groeten uit Rio, Alice

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat is je sjaal mooi geworden! Knap hoor. Ik heb de kleinere variant van zo'n 50 steken gebreid.

  Ook je randjeslap wordt erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een bericht achterlaat.