Translate

zondag 12 januari 2014

Een nieuw begin

Hoewel het al de twaalfde is, is dit mijn eerste logje. Dus wel wat laat, maar ik wil iedereen toch nog een gelukkig en gezond 2014 wensen. Als ik al goede voornemens had, zijn ze nu inmiddels al weer gesneuveld.
Neem nou het Randje per week. Het leek mij heel erg leuk, maar toen mijn vriendin mij op 2 januari belde en vroeg waarom mijn naam er nog niet bij stond op de site, vertelde ik dat ik het eerst nog even wou aanzien. Eerst andere projecten afmaken en mij niet zo snel laten verleiden om aan iets nieuws te beginnen.
Zij vertelde dat er op de FB groep al zulke leuke dingen stonden en Joke ging kijken. Je raadt het al, ik deed mee en wel gelijk. Zie hier het resultaat.

Het is geborduurd op 14 draads linnen, dus zeven kruisjes per cm, met 1 draadje DMC. De kleuren zijn overgebleven kleuren, die ik nog had. Hoe ik de zijkanten afwerk weet ik nog niet, daar is nog genoeg tijd voor om dat te bedenken. De letters zijn geborduurd met behulp van het site Stitchpoint in lettertype Dublin. Dit lijkt veel op mijn eigen handschrift.

Gelukkig is mijn adventshawl wel afgebreid. Alleen nog de draden afhechten en spannen. Dit wordt nog lastig, want waar span je bijna twee meter shawl. Maar dat zal ook wel goedkomen.

Nog een heel mooie middag toegewenst.

Groeten, Joke

12 opmerkingen:

  1. Spannen? Weer wat geleerd vandaag. Leuk dat je ook mee doet met de randjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jij ook nog de beste wensen voor het nieuwe jaar.
    Je sjaal is mooi geworden.Opspannen misschien in 2 gedeeltes? Succes en ook met de randjes-fluitje van een cent toch? (lol)
    groetjes,Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk dat je ook meedoet met het randje per week het ziet er erg mooi uit. En waT is je sjaal mooi geworden succes met opspannen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk zijn je randjes en de sjaal is heel apart!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtig is je sjaal!
    Mooie randjes. Leuk met de geborduurde tekst.
    Groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat is die sjaal mooi zeg! En leuk dat jij ook met die randjes meedoet. Echt wel iets voor jou, vind ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk dat je ook meedoet met de randjes, Joke. Wat betreft het spannen van de sjaal, is je bed niet net lang genoeg?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ich wünsche dir ebenfalls ein schönes Neues Jahr.
    Dein Start vom Randje per Week gefällt mir sehr gut. Ich werde es auch sticken, warte aber noch auf mein Leinenband.

    Liebe Grüße
    Manuela

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Leuk om bij iedereen te zien hoe ze er anderen draai aan geven
    Fijne dag groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Volgens mij zijn handwerkers lijstaanvoerders in UFO's en dan kan eentje meer of minder er ook wel bij. Ik zie van alle kanten dat door de randjes mensen dingen juist gaan afmaken. En ach het is toch heerlijk om met een hoop mensen aan hetzelfde te werken en alle verschillen te zien. Gewoon lekker steekjes borduren en genieten van het leven dan komt het wel goed in 2014.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Jij ook al overstag gegaan! Ik niet hoor! Ik heb nog veel te doen aan mijn quilts. Maar jou randjes zien er goed uit! Ik volg alle mensen wel via Facebook. Erg leuk om te zien hoe ieder dat op z'n eigen manier invult.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een bericht achterlaat.