Translate

maandag 31 augustus 2015

De Schilpen

Dank jullie wel voor de aardige reacties op mijn  logje. Het was goed te weten, dat jullie mij gemist hadden. Toch wil ik nog wat aanvullen. Mijn opmerking over het Sajou garen leek wat negatief over te komen. Dit was niet de bedoeling, want ondanks dat het wat meer krinkelt is het mooi garen en doordat de draad ietsje dikker is als 1 draadje DMC vult het ook heel mooi bij 7 kruisjes per cm.

"In het centrum van Maasland ligt aan een pittoresk schelpenpleintje museum De Schilpen."  Zo begint de webpagina van de Schilpen. Het is leuk om na een fietstochtje even bij de Schilpen aan te gaan.


Het was een kruidenierswinkeltje, wat nu als museum is ingericht. Er is nog steeds oud Hollands snoep te koop en veel herinnert nog aan het kruideniersverleden.


De kamers en het keukentje zijn nog helemaal in stijl van de laatste bewoners. Er is een oude bedstee.


Er hangen nostalgische prenten aan de muur.


En een merklap.


De keuken heeft een heel aparte sfeer.
Er is een kelder, die de kaasmakerij laat zien. Een zolder met de geschiedenis van Maasland. En nog een grote zolder met oud gereedschap, een deel kostuums en handwerk en een oude meidenkamer.
Hier liet met wat oude lingerie zien.Dit ziet er toch wat anders uit dan de lingerie van Marlies Dekkers.

Aan de deur van de bedstee hing een eenvoudig schoollapje.


Wat ik graag nog eens na wil maken.


Zomaar nog wat spulletjes. Een oude kinderstoel.

 Een Juliana pop.


En een naaimandje.


Er is natuurlijk nog veel meer, maar je pikt er toch altijd dingen uit, die je zelf aanspreken. Zomaar even jezelf  onderdompelen in een paar uurtjes nostalgie. Mocht je ooit in de buurt van Maasland zijn, is het zeker een bezoekje waard. Let wel op de openingstijden, want het is beperkt open.

Fijne week verder, Joke

4 opmerkingen:

 1. Oh, wat ziet dit er super leuk uit, en lekker herkenbaar uit grootmoederstijd.
  Ga ik vast eens een keertje heen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Enig om daar eens rond te kijkan. Vroeger kwam ik veel in HvH, had ik het toen maar geweten! Bedankt voor de rondleiding.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om dit te zien in het museum al die dingen uit lang vervlogen tijden. Grappig boven de gootsteen --dat is de kraan?
  De pop in de kinderstoel heb ik ook gehad. Ooit liet ik het in de regen liggen en daar kan het niet tegen --een andere kop er op en dat is goed gegaan tot een paar weken terug. De plastic kop viel uit elkaar en het lijf is van karton.
  Leuk dat je het merklapje na gaat maken.
  Gezellige avond
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk museum lijkt me dat, helaas woon ik niet bepaald in de buurt. Dus geniet ik mee van jouw foto's. Dat ondergoed lijkt me behoorlijk kriebelen, gelukkig hoeven we dat tegenwoordig niet zelf meer te breien. Het beddengoed met de geborduurde rand vind ik schitterend. Groetjes, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een bericht achterlaat.