Translate

maandag 1 februari 2016

Verslaafd ? ?

Ja, zo mag je het eigenlijk wel gaan noemen. Borduren deed ik de laatste tijd toch al vaak, maar nu is het ineens heftig. Toen Marian en De Borduurvrouw eind december een Dear Jane afmaak SAL aankondigden, was dat voor mij de aanleiding om mijn Dear Jane  tevoorschijn te halen. Vorige maand liet ik al zien dat ik een heel stuk verder was, maar eenmaal over de helft  kwam het eind in zicht. Iedere keer toch nog maar een blokje en vooruit nog maar eentje. Het ging niet altijd voorspoedig want er zitten behoorlijk wat fouten in het patroon. Onder andere deze.


Dat het puntje ernaast niet symmetrisch was had ik wel gezien, maar dat deze ook uit het lood stond niet. Dat werd dus uithalen, zelf uittekenen en opnieuw borduren. Zo heb ik hier en daar wat vergeten steekjes aangevuld en verbeterd.


Ik ben Marian en de Borduurvrouw dus echt dankbaar voor dit zetje in de goede richting. En dit is dan het resultaat. Nog niet afgewerkt, maar ik overweeg om het als quiltje in dit kastje op te gaan hangen.Drie dagen voor Kerst ben ik op de valreep toch nog aan de Twelve Days of Christmas begonnen. Vanaf de eerste week vond ik het al een leuk borduurtje, maar ik bleef sterk. Tot die paar dagen voor Kerst. Het band had ik al, alleen zat er een oranje rand in, die er gelukkig uit kon. Natuurlijk kon dit niet meer afkomen en dit is dus het volgende werkje dat af mag/moet. Het is tenslotte over 10,5 maand al weer Kerst.

Alleen kan ik de rand nu al weer uithalen, want ik heb niet genoeg garen van deze kleur. Nu wordt het dus het bruine strengetje, daar heb ik wel genoeg van. Dubbel plezier van het borduren. Nu maar snel aan de huishoudelijke verplichtingen voldoen, want daarna mag ik weer borduren.

Mooie week allemaal, groeten, Joke

11 opmerkingen:

 1. Erg he....ik ben ook zo verslaafd. Vandaag moet ik thuiswerken maar de borduurspulletjes lonken! Nog even doorzetten dan kan ik misschien eind van de middag toch nog een paar steekjes zetten.

  De Dear Jane is erg mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jouw DJ is heel mooi geworden en het is gemaakt voor dit huisje om in op te hangen.
  Nu kan ik mooi jouw borduurwerk er bij leggen om fouten op te sporen. Zal gelijk dat puntje op het patroon aanpassen.
  Welk nummer heeft het groene garen? Misschien heb ik dat nog wel voor je en hoef je de rand niet uit te halen.
  Het patroon van de 12 Days heb ik opgeslagen.
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Joke gefeliciteerd met de afronding van Dear Jane! Jammer dat er foutjes in het patroon zaten, maar gelukkig valt daar niets van op als er naar je totale werkstuk wordt gekeken. Fijn dat de SAL je even een klein zetje heeft gegeven en geen dank daarvoor hoor! Jij juist dank voor je deelname :-)
  Je Twelve Days of Christmas vind ik erg mooi (gelukkig heb je nog tijd genoeg). Jammer dat je niet uitkomt met je garen. Truus haar voorbeeld volg ik graag: als je even doorgeeft welk nummer het is, kijk ik even in mijn voorraad.
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het meeste heb ik inmiddels al uitgehaald van de rand, maar bedankt voor het aanbod. Het was Schürer garen en ik had me verkeken op de hoeveelheid.

   Verwijderen
 4. Wat enig, die kleine DJ! Hoe groot is hij eigenlijk?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eigenlijk kun je beter vragen "Hoe klein is hij"
   Het kastje waar die in gefotografeerd is, is 27,5 x 27,5 cm. Er zijn 8 kruisjes per cm geborduurd.

   Verwijderen
 5. Dein Dear Jane sieht in diesem Rahmen Klasse aus.
  Liebe Grüße Manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is je DJ mooi geworden, heerlijk dat hij nu af is. Net als Marjan feliciteer ik je met het eindresultaat. Je afwerking in het kistje vind ik een origineel idee, een borduurpatroon van een quilt afgewerkt als hangend quiltje. Ik borduur DJ op 5,5 kruisje per cm en ze wordt een stuk groter dan de jouwe, nl. 29,5 cm x 29,5 cm.
  Wat een pech dat je niet genoeg groen garen had, uithalen is altijd vervelend. Het wordt wel mooi op dat band. Veel plezier verder met je nieuwe "verslaving". Groetjes, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toch fijn zo 'n verslaving, succes verder met de Dear Jane.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoe erg is zo'n verslaving? Niet dus. Je mag trots zijn, je maakt prachtige dingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super leuke creaties maak je altijd! Groetjes, Bea

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een bericht achterlaat.