Translate

zondag 20 oktober 2013

Bijbelquilt blokken.

Inmiddels ben ik al twee keer naar de bijbelquilt blokken bee geweest. De eerste keer was de kennismaking en bespreking van het eerste te maken blok. Eerlijk gezegd keek ik mijn ogen uit bij Els. Overal in huis hingen bijzondere quilts. Zij doet aan Art quilten en nog veel meer stijlen. Het eerst blok dat we thuis gingen maken was "Children of Israel". We mochten zelf de maat bepalen en kregen als opdracht om na te denken wat voor quilt we er uiteindelijk van wilden maken. Op het boek van Rosemary Makhan staat een mooie sampler, maar het is de bedoeling dat we ieder doen, wat we zelf het mooiste vinden. Dus hier gingen al weer de wildste plannen door mijn hoofd. Gelukkig heb ik de tijd, want met één blok van 15 cm wat af is, kan je nog niet zo veel. Vorige week was de tweede bijeenkomst en konden we onze gemaakte blokken laten zien. Een deelnemster was met vakantie, dus dit is de beperkte oogst.De twee bovenste blokken zijn van Els zelf, die met het eerste blok niet tevreden was en dus een tweede in Mola techniek maakte. De kleinste is van mij en die daarnaast is van Herma. Zo zie je dat je met hetzelfde patroon heel verschillende resultaten krijgt. Nog even alle blokken apart. Eerst Els:
Dan Herma:

En als laatste mijn blok:


Het nieuwe blok wat we voor de volgende keer gaan maken heet "Garden of Eden". Het lijkt zo makkelijk, één blok, maar ik loop nu al een week te puzzelen op de stof. Terwijl er toch echt wel genoeg in huis is.
Verder wil ik jullie nog zomaar iets laten zien. Zo'n 30 jaar geleden werd er nog handwerkles gegeven op school. Niet meer het traditionele schoollapje, maar er werd wel een Moederdag cadeautje geborduurd. Ook door de jongens. Deze week tijdens het uitzoeken van wat spulletjes van onze zoon, kwamen we het weer tegen.


Toch leuk om dit nog in bezit te hebben.
Verder hebben jullie natuurlijk wel gemerkt dat ik erg stil was de laatste tijd. Niets aan de hand, alleen maar zo nu en dan een beetje lui of liever iets anders gedaan. Ik heb wel bij iedereen, die ik volg alles gezien, maar nauwelijks gereageerd, ondanks dat er heel leuke blogjes bijzaten. Dus voorlopig wordt het nog even terugkijken en mogelijk alsnog reageren.

Grit heeft trouwens een heel mooie give away,


http://gritslife1.blogspot.de/2013/10/sticken-und-giveaway.html


Voor nu allemaal een mooie zondag en hopelijk tot gauw,  Joke

9 opmerkingen:

 1. Wat bijzonder Joke, die bijbelquiltblokken. Zoiets zou ook wat voor mij zijn. Je eerste blokje ziet er al perfect uit.
  En wat enig, dat oude 'schoollapje'. Dat blijft nu misschien wel iets meer in zicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vandaar Joke, ik was je helemaal kwijt. Ook op mijn blog bij de favorieten maar dat kwam omdat ik een poosje geleden op de verkeerde knop drukte en vervolgens uren bezig was om alles terug te vinden. Nu zet ik je er weer bij hoor, heb je gemist hoor. Mooi wat je laat zien, ik houd er van om er naar te kijken.
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De bijbelblokken zien er veelbelovend uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die Blöcke sehen sehr schön aus.

  Liebe Grüße
  Manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige blokken, Joke. Ik ga ook eens zoeken naar borduursels van de kinderen.
  Groetjes, Renée

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo worden dus de bijbelblokken-de naam van de blokken zijn mooi.
  Ben benieuwd hoe het 2e blok gaat worden--succes.
  leuk het werkje van vroeger van je zoon.
  gezellige dag
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat gaat een bijzondere quilt worden Joke. Mooie blokken zijn er al gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie blokken. Leuk om te zien hoe verschillend ze worden.
  Het werkje van je zoon ziet er ook erg leuk uit, dat zijn zulke mooie cadeautjes.
  Fijne week,

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een bericht achterlaat.