Translate

zondag 27 oktober 2013

Poppenhuisbeurs Apeldoorn.

Gisteren ben ik gezellig met mijn zus naar de poppenhuisbeurs in Apeldoorn geweest. Het was een lange en tamelijk vermoeiende dag, maar we hebben genoten. Even over achten gingen we 's morgens weg en tegen negenen kwamen we 's avonds weer binnen.

Bij deze beurs zijn er veel internationale deelnemers en de prijzen variëren van spotgoedkoop tot voor kwalitatief hoogwaardige producten, behoorlijk duur. Zo ga ik bv. altijd even kijken bij Jens Torp, een zilversmid gespecialiseerd in miniatuur zilver. Hij had een prachtige chatelaine, die helaas nogal boven mijn budget ging.


Deze foto heb ik van zijn site gehaald, want hoewel ik het toestel speciaal opgeladen bij me had, heb ik maar twee foto's gemaakt.
Vanmorgen heb ik al mijn aangeschafte schatten eens uitgebreid bekeken en op de tafel uitgestald.  Het meeste spreekt vanzelf, maar sommige dingen vragen om een toelichting. Zo zit er in het flesje echte whiskey. En de kleerhangertjes zijn 1/12 en 1/48. De malletjes zijn om cupcakes en visjes en een pad van fimoklei te maken. 


Ook heb ik een bouwpakket voor een 1/48 huisje/winkeltje gekocht bij Petite Properties. En twee boekjes om zelf 1/48 meubeltjes te maken.


Bij een andere kraam zagen we prachtige spreitjes liggen en de mevrouw vertelde, dat haar patroon in DHN 106 was gepubliceerd. Dit blad moest dus aangeschaft worden.


Omdat ik bij de stand van DHN eerst het verkeerde nummer, nl. 105  pakte, zag ik dat daar een borduurpatroon van een poppenhuis in stond. Toen moesten beide nummers mee naar huis.


Het leuke is, dat je dit borduurpatroon bij Dolls House Nederland gratis mag downloaden. Ga naar het kopje service dan kom je op de downloadpagina. Bij DHN 105 zit de pdf van het patroon. Er staan op deze pagina nog meer patroontjes en leuke uitknipplaatjes, dus kijk gerust even verder.

Ik ga deze zondag nog lekker nagenieten. Allemaal een fijne zondag verder en een goede week.

Groeten, Joke

10 opmerkingen:

 1. Dat zijn mooie aankopen. Leuk die verschillende hobbies in een.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Joke,
  Jullie hebben en heerlijke dag gehad, zo te lezen. Ken jij het boek "Miniature Embroidery" for dolls' house ? Ik heb dat boek en doe er niets mee, heb geen poppenhuis. Als je er belang bij hebt wil ik je het wel opsturen.
  Ik hoor het wel.
  Groetjes Margriet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje joh, wat een lange dag. maar je hebt weer een hoop meegemaakt en heel veel moois gezien.!!!!
  Leuk dus
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Das klingt nach einem wunderschönen Tag. Schöne Einkäufe.

  Liebe Grüße
  Manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke dag en mooie aankopen. Ik wist niet van je poppenhuis hobby en heb nu even rondgekeken in je oude berichtjes. Erg leuk om te zien allemaal. Die fijne geborduurde kleedjes en merklapjes, prachtig! Die kabouterwoning is ook enig.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke dingen heb je gekocht. Deze keer ben ik niet geweest (voorjaar wel) en ik kijk ook altijd even bij Jens Torp. En al die anderen die prachtige miniaturen maken die mijn budget te boven gaan.
  Veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat was een lang dagje Joke, maar wel met resultaat! Wat heb je een leuke dingen aangeschaft. Volgens mij kijk je je ogen uit op zo'n beurs. Vooral omdat er natuurlijk zoveel kleine dingen zijn. Dat is toch ook een ontzettend leuke hobby hoor! Veel plezier met je aankopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk dat jullie daar samen heen geweest zijn.Ben al in geen jaren meer naar zo'n beurs geweest.Leuke spulletjes heb je aangeschaft,Heb je ook gereedschap om zelf meubeltjes te maken?
  Veel succes
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke dinge nheb je gekocht. die chatelaine is prachtig!!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een bericht achterlaat.