Translate

dinsdag 1 oktober 2013

In de ban van Marken

Na mij vanaf half augustus beheerst te hebben, ben ik dan nu volledig voor de bijl gegaan. Zoals de meeste borduursters al gemerkt hebben, is er een nieuwe borduurcursus over het Marker borduurwerk.
Needles at Work heeft een prachtig gratis patroon van Marker vernaaide linten en een E-cursus over Marker stopwerk.


Eerst dacht ik nog om alleen een lap met vernaaide linten voor de pronkrol te maken, maar intussen heb ik de cursus ook besteld. Het eerste deel is heel duidelijk en er valt voor mij heel wat te leren. Dit is het begin van de lap voor de pronkrol, gewerkt op 14 draads linnen. De linten kunnen niet zo lang worden als op het patroon omdat het maar 26 cm breed mag worden.


Verder ben ik begonnen met het eerste project, een legger sampler op 12,6 draads linnen. Als ik de omtrek af heb, ga ik hier eerst de rand op oefenen, zodat deze ook later op het 14 draads linnen kan komen.


Het is zo leuk om te doen, maar ik had al aardig wat onder handen. Nu is het zaak om alles wat beter te  plannen, anders kom ik nog leven te kort om alles te maken en af te maken wat ik graag wil.

Ik hoef in ieder geval nog niet achter de geraniums.

Groeten, Joke

14 opmerkingen:

 1. Je bent goed bezig, Joke. Ik ben halverwege met de sampler legger en met het eerste lint ben ik ook al een eind. De cursus is super duidelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je hier ook aan meedoet. Ik heb me ook opgegeven moet alleen nog de spullen kopen dat kan over 1,5 week dan kan ik ook aan de slag ik kan niet wachten het lijkt me zo leuk en mooi om te doen en ja tijd die kom ik ook bergen te kort.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien is het een idee om juist en poosje met je borduurwerken achter de geraniums te gaan zitten hihi. Leuk dat je ook met het Markervirus bent besmet. Als ik mijn letterbak af heb ga wil ik er ook mee beginnen maar dat zal wel 2014 worden denk ik. Groetjes, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jij bent ook al goed bezig zeg! Als de sierrand af is van de cursuslap begin ik met de Markerrand... moeilijk om te wachten als ik het zo bij jou zie...*Ü*...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook al voor de bijl gegaan voor Marken!
  Heb het borduurlinnen in huis,maar ben eerst begonnen met het 'slippertje' voor de vingerhoed.
  Er zijn zoveel feesten geweest,dat ik eerst weer de rust wil hebben om hieraan te gaan beginnen.
  Veel succes met je Marker lap.
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sinds vorige week ben ik ook met de Markercursus begonnen, de thimbleslipper heb ik af. Ga nu aan de open zoom beginnen.Leuk om het werk van anderen te zien !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie uitdrukking, een leven tekort. En oh zo herkenbaar. De E cursus is bij mij ook op het plankje gelegd met wat ik nog ga doen. En de vernaaide linten ben ik al mee bezig uit een oud boek, maar wat erbij komt kan Margreet haar patronen vast wel verlengd worden. Ach en zomers bij de geraniums buiten zitten met een borduurwerkje is zo erg nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als die geraniums in Zweden staan zou ik er wel achter willen zitten, wel met een borduurwerkje dan. De vernaaide linten heb ik al mogen maken en dat was met veel plezier. Het begint wel te kriebelen om die cursus te gaan doen. Veel plezier , ook met het andere borduurwerk. Die wordt zo te zien ook heel mooi. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk Joke, dat je aan de linten begonnen bent. Zelf vind ik ze ook zo mooi. Maar zoals jij al opmerkte is onze tijd beperkt. Ik blijf je borduurwerk volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig!lijkt me wel ingewikkeld om te volgen (het patroon) geweldig mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een geduld heb je, en wat kun jij goed borduren!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben ook met de sampler begonnen, moeilijk om er vanaf te blijven. Succes en groeten Jolp

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh wow Joke. Ik vind het prachtig en bewonder iedereen die aan zoiets werkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. het gaat goed vooruit, je borduurwerk word prachtig.

  ik volg je

  mvg familiesadessaram

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een bericht achterlaat.