Translate

woensdag 30 oktober 2013

Kom je zaterdag ook ?

Aanstaande zaterdag, 2 november, is het hier in Maassluis voor de 24e keer Kant-In-stuif. Dit is een evenement waar ik mij nu al op verheug. Uit de hele regio komen er kantklossters om met elkaar te klossen en te kletsen. Er zullen werkstukken te zien zijn, die op de laatste Tsjechische workshop zijn gemaakt. En er wordt kant gedragen. En natuurlijk hebben kantklossters niet alleen belangstelling voor kant. De meesten hebben er nog wel een paar andere hobbies bij op handwerkgebied. Met elkaar klossen is natuurlijk gezellig, maar er is meer. Er is een tweede hands markt met boeken over klossen en allerlei andere vormen van handwerken. Ook zijn er tweede hands klosbenodigdheden te koop. Bv kantklosjes, die op het moment ook erg in zijn om een kantje of borduurgaren omheen te winden . Diverse garens en oude kantjes. Ook patronen en oude handwerkbladen. Voor elk wat wils.

Er is ook een speciale tafel met kleine handwerk hebbedingetjes die ten bate voor KIKA verkocht worden. Deze biscornus en sleutelhangertjes bv, maar er is veel meer.


Daarnaast heeft Kitty Zuidgeest aangeboden, eveneens ten bate van KIKA een korte workshop te organiseren, waarbij je van dun karton een (kerst)bal kunt maken zodat je deze thuis alsnog kan versieren met een te klossen kantje. Natuurlijk kan je i.p.v. kant een andere versiering bedenken. Deelname kost € 2,-- incl. materiaal. En natuurlijk gaat de opbrengst geheel naar KIKA.


Er is een collectie van 25 stropdassen te bezichtigen, die allemaal met kant versierd zijn. Het is geen echt groot evenement, maar het is reuze gezellig, als je niet van al te ver moet komen, om er een paar uurtjes door te brengen. Zelf ben ik er de hele dag en ik neem ook mijn Markerwerk mee om aan Renée en Jo te laten zien. Dus als je wil komen en wat wil laten zien is dat heel leuk.


De toegang is gratis en ieder ontvangt een bon voor een gratis kopje koffie of thee aan de bar af te halen. Er is koffie en thee te koop ( lunch zelf meebrengen) en er is genoeg parkeerruimte. Het is van 10-15:30 uur in het gebouw van Muziekvereniging "Aurora", Nijverheidsstraat 31, 3144 CL Maassluis. Het gebouw ziet er aan de buitenkant niet zo uitnodigend uit, maar binnen is het heel gezellig.

Groeten en mogelijk tot ziens, Joke

9 opmerkingen:

 1. Wat een hoop gezelligheid om je op te verheugen. helaas, ik heb al een andere afspraak zaterdag, en het is ook wel een beetje ver weg denk ik he?
  Heel veel plezier
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helaas ben ik ook niet van de partij maar het ziet er wel bere gezellig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel veel plezier zaterdag, dat wordt vast genieten. Groeten, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat jammer dat het ''helemaal aan de andere kant van Nederland'' ligt!(lol)
  Zo'n workshop lijkt me erg leuk om te doen.De rechter bal heb ik al vele keren gemaakt met stof.
  Maar waarom geen kleine toegangsbedrag,dat ook naar KIKA gaat? Of zijn jullie bang,dat er dan minder mensen komen?
  Heel veel plezier en dat er een flink bedrag naar KIKA mag gaan.
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Daar zullen vast wel veel mensen op af komen. Voor mij een beetje te ver en trouwens ik ben geen klosster, maar vind het werk wél heel erg mooi om naar te kijken. Wat een enige kerstballen!! Jij veel plezier hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. We zien elkaar zaterdag! groeten jolp

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Veel plezier zaterdag. Helaas voor mij te ver.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke spulletjes. Die kerstbal is wel heel erg apart en mooi, bijzondere techniek.
  Veel plezier morgen. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het was heel gezellig en lekker druk, op naar de 25e keer!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een bericht achterlaat.