Translate

maandag 8 april 2013

Beurs Rijswijk

Gisteren al vroeg naar Rijswijk gegaan voor de Patchwork & Quilt dagen. En ik kan niet anders zeggen dan dat ik heb genoten. De tentoonstellingsquilts hingen mooi ruim en ook de stands waren ruim opgezet. Een heel verschil met de Creabeurs, die in het andere gedeelte van het complex was.
Eerst alles uitgebreid bekeken. De antieke quilts van Dorry waren heel bijzonder. Juist de sleetse plekken maken ze zo aandoenlijk. Ze zijn echt gebruikt. Omdat ik er al diverse foto's op blogs gezien heb, laat ik alleen nog een poppendekentje zien.


De quilts van Mieke Gootjes waren ook helemaal mijn smaak. Wat een geweldig kleurgebruik heeft zij. Om jaloers op te worden. Van haar laat ik de herfstquilt zien.


En ook een quilt, die als ik mij goed herinner Avondrood heet. Ook weer dat aparte kleurgebruik. De foto doet eigenlijk niet goed recht aan de quilt. In het echt was hij nog veel mooier.


De huisjesquilts waren zonder meer ook prachtig, maar die zijn ook al vaker op blogs geweest.

Een quilt van Modern Mühely sprong er voor mij echt uit. En deze maakte dus echt indruk.


De eenvoud en toch zo veel zeggend. Om even stil van te worden.

En dan de vraag: 'Heb je nog wat gekocht? 'Ja, natuurlijk, het is moeilijk om daar met lege handen vandaan te komen. Deze keer geen losse lapjes, die had ik op de handwerkbeurs al aardig ingeslagen. Ik laat het maar gewoon zien. De foto spreekt voor zich.


En dan iets wat ik niet kon laten liggen. Het poppenhuispakket van Foltvilag. Het zal best even wennen zijn, want het lijkt niet helemaal mijn techniek, maar het was zo leuk.

De verpakking is al verschillende keren open geweest en alles moest natuurlijk bevoeld worden. Ik kreeg het er warm van bij de stand. En net op dat moment keek ik op en stond Wietske naast me. Leuk om elkaar even te ontmoeten. Eigenlijk zit ik vandaag ook nog een beetje in de roes. Lekker terugdenken en dromen wat ik het eerste wil gaan doen. Jullie zien het wel, voorlopig inspiratie genoeg.
De pronkrol wil ook niet meer uit mijn hoofd, maar om niet onbezonnen van start te gaan, ga ik mij eerst maar eens goed inlezen bij Berthi.
Hartelijk bedankt voor jullie commentaren en adviezen op de inhuldigingslap en op het breischriftje. Welkom, Gerda, leuk dat je me wil volgen. Ik heb al even snel bij jou gekeken en mooie plaatjes van merklappen gezien.Prettige dag verder, Joke

9 opmerkingen:

 1. Ha Joke,
  Zo eindelijk een gezicht bij die mooie kleine meisjes foto van jou. Je had natuurlijk ook een voorsprong he door mij te herkennen van de foto. Maar je aankoop dat gaat zeker helemaal lukken hoor, het zag er prachtig uit, je hebt echt een goeie aankoop gedaan. Ik heb borduurlinnen op de kop getikt en ga er misschien vandaag nog even aan beginnen of naar kijken, dat kan ook.
  In ieder geval was het met jou even, heel even, aangenaam verpozen. Dit vraagt om een vervolg...

  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bijzondere quilts laat je zien. Vooral die van de kruisiging! Ik kan me voorstellen dat die indruk maakte.
  Enig dat poppenhuis pakket. Lijkt me verschrikkelijk leuk om aan te werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hele mooie fotos. de quilts van mieke zijn schitterend van kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat boek van Nearly Insane ziet er prachtig uit. Staan daar patronen in voor patchwork ? Verder heb je mooie aankopen gedaan.
  Groet Margriet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het zijn blokken van een antieke quilt, die door de schrijfster zijn nagetekend en opnieuw gemaakt.

   Verwijderen
 5. Schöne Quilts zeigst du uns.
  Hört sich an, als hättest du einen schönen Tag gehabt.

  Liebe Grüße
  Manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow te gek je aankopen op de beurs, zeker het poppenhuiskleedje is bijna te gek veel plezier met het maken van dit stoffen huis

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heb weer een leuk dagje gemist in Rijswijk wat een schitterende quilts en leuke aankopen heb je gedaan, dat word weer veel handwerk plezier
  Fijn weekeinden groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toller Kauf.

  Was ist der Jesusquilt toll!!!!

  Nana

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een bericht achterlaat.