Translate

zaterdag 6 april 2013

Oud boekje met breilapjes 2

Nu dan het beloofde vervolg van het boekje. Maar eerst even een reactie op jullie opmerkingen. Helaas ben ik geen deskundige, dus ik kan alleen uit eigen ervaring spreken. Wij hadden op de lagere school wel breien en haken, maar maakten niet zulke schriftjes ervan. Wietske, die toch jonger is dan ik, herkende het wel als werkje wat zij op school gemaakt had. Het zal dus van de handwerkjuf of methode afgehangen hebben, wat er precies gemaakt werd.
Allereerst nog een plaatje van de laatste foto van het vorige blogje hierover. Ik schreef dat ik de naam niet kon lezen, maar ik had nog een andere, iets onduidelijkere foto, waar de naam wel helemaal op stond, nl Korrelsteek.

De volgende bladzijde gaat over de Vlaggetjes steek en Ruitjes van gespannen draden. Het werkje hiervan zit op de volgende bladzijde geplakt.


Hier dus het werkje van de Ruitjes met gespannen draden en de Ajoursteek. De zakdoekjes zijn wel met wat tekeningetjes versierd, maar er staat niets over bij.


Ook de volgende bladzijden spreken voor zichzelf.Het einde lijkt een beetje abrupt. Geen jaartal of verdere gegevens worden vermeld.
Ik hoop dat jullie het net zo leuk vonden als ik en wens jullie nog een heel prettig weekend.

Groeten, Joke

8 opmerkingen:

 1. Liebe Joke,
  das ist ja wunderbar.
  Eine Erinnerung für immer.

  Liebe Grüße Grit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het prachtig. Ruitveranderen heb ik ook wel gedaan maar niet op de lagere school. Daar breiden we een maaslap en sokken of wanten,op van die stroeve naalden en dan met katoen, het schoot niet op. De ene want werd altijd groter, maar dat heb ik nu met sokken ook nog wel eens.
  Fijn weekend, hier schijnt de zon volop!
  Margriet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Liebe Joke,

  das Buch ist ein wahrer Schatz.
  Gut aufheben.

  Liebe Grüße
  Maneula

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het helemaal geweldig. Ontzettend leuk. Jij ook een fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou je snapt het al, hier word ik helemaal warm van. Zo herkenbaar. Andere lapjes natuurlijk maar ohh die korrelsteek!!! enig, wat leuk.
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een schitterend boekwerkje is dit, en wat leuk al die proef lapjes erin
  Fijne zondag groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Via via op je blog gekomen, aangesproken door je blog naam. Goed gevonden. Bijzonder om zo'n schriftje in zo'n goede staat te hebben. Ik ga even verder lezen. Groetjes, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een bericht achterlaat.