Translate

vrijdag 19 april 2013

Dagje Amsterdam

Gisteren ben ik samen met mijn zus gezellig een dagje naar Amsterdam geweest. Van een vriendin hadden we gehoord dat het 'Muizenhuis' van Carina Schaapman in de Openbare Bibliotheek zou staan. Dus eerst daar maar eens gaan kijken. We zijn tenslotte allebei gek op poppenhuizen e.d. Het was in het echt nog veel leuker als wij dachten. Helaas stond het achter glas, dus de foto's zijn niet van erg goede kwaliteit. En het was erg jammer dat er geen trapje of iets dergelijks bij stond. Wij als volwassenen konden de bovenste kamertjes al niet goed zien, laat staan de kinderen. Het leukste detail vond ik het preparatie atelier van de muizen. Daar stond een kattenschedeltje tentoongesteld.


Ook de tasjeswinkel zag er leuk uit.


Als je er meer over wilt lezen in een digitale brochure kan je Hier klikken.
Daarna op weg naar het Rijksmuseum. We dachten dat er daar wel grote rijen zouden staan, maar niets daarvan. Het was in één woord indrukwekkend. Ik schat dat we nog niet eens de helft van alles hebben gezien. Natuurlijk wel de 'Nachtwacht' (gedownload van de site)


Verder natuurlijk de poppenhuizen. Ook daar was foto's maken niet optimaal. (van website Rijksmuseum)Nog wel een foto gemaakt van een gebedsnoot. (Was ietsje groter als een walnoot) De afbeeldingen waren allemaal heel fijn uitgesneden.


Daarna op de terugweg bij de Dam uitgestapt, zodat we nog even konden kijken bij Den Haan & Wagemakers . Helaas kwamen wij daar 8 minuten voor 5 binnen, dus maar heel even tijd om te kijken. Ook het naastgelegen Birdblocks nog even bezocht. Ze hadden mooie fleurige stoffen. Helaas kochten we deze keer niets omdat we op de beurs in Rijswijk en Zwolle al aardig projecten ingeslagen hadden. En maken gaat een stuk langzamer dan kopen. Dus er is deze week niet veel gehandwerkt, maar het is nu goed rusten met een quiltwerkje.

Prettig weekend, Joke


 

6 opmerkingen:

 1. Dat was een gewéldig dagje Amsterdam! Wat heerlijk om daar zo samen van te genieten. Ik wil ook dolgraag een keer naar het Rijksmuseum, dat staat op ons lijstje. Lijkt me schitterend.
  Apart, die gebedsnoot, dat heb ik nog nooit gezien. Dat is ook een kunst hoor, net als dat muizenhuis, ontzettend leuk. Bedankt voor je foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk die muizen. En knap dat je eerst afmaakt en niet alvast koopt voor dat ene project ooit....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Joke,
  Allereerst wil ik je even bedanken dat je een volger bent geworden van ELFI-JO.BLOGSPOT.COM!
  Tewijl ik je berichtje zat te lezen denderde onze 23 jarige kat over de laptop en weg was jou bericht...

  leuke blogjes en ga jou ook volgen!

  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijk dag heb je gehad, nu kijk er naar uit om volgende week weer even 3 weekjes naar mijn geboorte land op vakantie te komen, en weer een paar daagjes te kunnen genieten van mijn geboorte stad Amsterdam

  Heb nu even mee genoten, van jou dagje met een goud randje, en dat poppenhuis in het Rijksmuseum bracht meteen veel herinneringen terug

  Kijk dan ook uit naar mijn dagje Rijksmuseum

  Fijne handwerkweek groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Joke, ik vraag maar even via deze mogelijkheid of je mij een mailtje kan sturen via het contactformulier bovenaan mijn blog. Dan kan ik je antwoorden op je vraag. Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een bericht achterlaat.