Translate

zondag 14 april 2013

Inspiratie

Heb ik zomaar bijna de hele week niets gemeld en ben ik nauwelijks aan de computer geweest. Na Rijswijk bruiste ik werkelijk van inspiratie. Eigenlijk een beetje teveel, want je weet niet waar je het eerst aan wil beginnen. En natuurlijk lag er al het een en ander. Zus en ik waren nogal onder de indruk van de huisjes van scraps en zij had een starterspakketje gekocht. Maandagmiddag daar nog eens lekker over zitten fantaseren onder een kopje thee en ja ik zou ook meedoen. Maandagavond kwam ik weer bij zinnen en ben ik toch maar netjes aan het tasje van Jeanny verder gegaan. Het extra patroontje lag tenslotte al even klaar. Dinsdag kwam er een mailtje van nichtje dat het deze week wel even uit kwam als ik de mobile, die al klaar was, kwam brengen en gelijk de kinderkamer bekijken. 

Dat leek mij heel erg leuk, maar ik wilde nog een extra 2D en een 3D olifant erbij maken.  Dus er moest nu even flink doorgewerkt worden.  De mobile en de dieren zijn allemaal uit het boek 'Poppen en Knuffelbeesten' van Ilse Gray.

Voor de mobile en de 2D olifant heb ik de patronen aangepast. En ze moesten allemaal van de Afrikaanse    stof gemaakt worden.  Zo zien ze er nu uit.


Een half uur voordat ik naar haar toeging zette ik de laatste steek. Nog snel een paar foto's en toen konden ze naar hun nieuwe bestemming. Nichtje was er blij mee en ze staan nu braaf in het kamertje te wachten tot de baby komt.
En toen was het klaar. Donderdag avond lekker aan de hexagonnen van 'La Passion gewerkt'. En ik vond mezelf toch wel braaf dat ik me zo kon beheersen. Tot vrijdagochtend mijn zus even bij mij kwam koffiedrinken. Ja zij had al een huisje gemaakt en liet dat zien. We sloegen weer aan het fantaseren. De doos met resten werd erbij gepakt en we besloten om 12 huisjes te maken. Een voor elke maand en een grotere in het midden. Dat was te overzien. Ja en toen was het wel raak. Het april en mei huisje heb ik nu al gemaakt. April in het teken van de inhuldiging. Oranje dak en mogelijk komt er nog een vlag aan. Moet ik eerst nog een rood-wit-blauw lintje aanschaffen.


Mei is de geboortemaand van de kat, dus daar zit een poes voor het raam.


En nu maar even afkicken. Eerst lekker even fietsen want daar heb ik de laatste tijd wel naar verlangd.
Allemaal nog een fijne zondag verder.

Groeten, Joke

6 opmerkingen:

 1. Ha Joke,

  Wat een ontzettend mooie mobile heb je gemaakt. echt prachtig en dan nog wel in die afrikaanse kleuren. Nou daar zal je nichtje echt blij mee zijn.

  En dan toch nog de huisjes. Nou je hebt groot gelijk, ik zou het ook doen als ik verder niets te doen had:).....
  we zien wel of je er mee door gaat.
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie dieren. En hoever ben je met de passiehexen? Ik zag bij Manuela en Grit mooie vorderingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Joke, wat een enige mobiel en die olifanten! Prachtige stof!!
  En wat een goed idee om voor elke maand een huisje te maken,dat is inderdaad te overzien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige mobile heb je gemaakt. Daar zal straks veel naar gekeken worden.
  Groet Margriet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooohhh, wat een leuke mobiel!
  Niet alleen je mobiel is leuk, ook je blog.
  Groetjes,
  Tania

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De mobiel is echt gaaf geworden en ook die olifanten. Als ik dat geweten had 5 en 7 jaar geleden dan had je ze voor mij ook mogen maken. Weet zeker dat mijn kleine nichtje of neefje het mooi zal vinden. Xxx je andere nichtje.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een bericht achterlaat.