Translate

zondag 5 mei 2013

Geduld

In mijn vorige blogje schreef ik dat de boom voor het balkon van mijn  hobbykamer wel snel zou gaan bloeien. Maar nee, hij neemt er de tijd voor. De knoppen staan op springen, maar hij bloeit nog net niet.


Verder was er natuurlijk de Inhuldigings dag. Om het een beetje feestelijk te maken, had ik het lapje voor het raam gezet.


De plaatselijke wandelvereniging had die dag een tocht uitgezet en de route liep door onze straat. Het lapje trok dus behoorlijk wat bekijks. De dag daarna is het lapje weer terug gegaan naar zijn plaatsje aan de muur en mochten de hondjes weer voor het raam.


Verder ben ik doorgegaan met "La Passion". Ik had gehoopt dat ik al zo ver was dat de halve tweede ronding af was, maar helaas, zo ver is het nog niet.

 


Ook ben ik begonnen  aan een lapje voor de pronkrol. Het wordt het schoolmerklapje  van  Elma, wat op de site van Berthi staat. De tekst wordt aangepast en mijn gegevens komen er op te staan.


Omdat ik mijn borduurwerkjes bewaar in die handige Action enveloppen, is de foto niet grandioos. Maar gelukkig kan je het beginnetje wel zien. Nu maar weer hard doorwerken, zodat ik de volgende keer wat meer kan laten zien.

Ik wil jullie nogmaals bedanken voor de leuke reacties en mijn nieuwste volgers, Martine en Joke welkom heten. Ik hoop dat het jullie hier bevalt.

Allemaal nog een fijne zondag en groeten van Joke.

8 opmerkingen:

 1. Wat een origineel idee, je borduurtje in de vensterbank! Ik heb hem nog niet af!!!!! helaas, maar het komt. Ooit!
  Die enveloppen van de action lijken mij ook super, daar moet ik echt eens even achteraan.
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi appelboompje heb je op je balkon. Dus geen tuin, dan heb je veel tijd om te borduren en te quilten. En die mappen gebruik ik ook al jaren, heel handig. Bij mij zitten er teveel dingen in die nog af moeten. Weet je hoe je merklapje aan moet passen ? Je borduurt alleen die letters en cijfers die niet in je naam, geboorteplaats en geboortedatum voorkomen in de bovenste rijtjes.
  Maar misschien wist je dat ook al. Zo heeft Elma mij dat ooit uitgelegd. succes ermee.
  Groet Margriet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die sierappel staat dus in de voortuin en komt tot voor het balkon. En er is ook nog een flinke achtertuin. Als je daar een poosje in gewerkt heb, kunnen je handen daarna niet zo makkelijk in borduurstand komen. Elma had de uitleg over de "Groningse" methode ook al bij Berthi geschreven. Dus ik denk dat ik er wel uit kom. Attent dat je er aan dacht.

   Verwijderen
 3. Schitterend Joke, die bloeiende takken, maar ook je Passion. Daar ben ik helemaal weg van!! En je borduurtje voor de inhuldiging is natuurlijk ook ontzettend leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi lapje en die hondjes prachtig, die doen me aan vroeger denken. Je quilt wordt prachtig en het lapje wat je aan het maken bent die ga ik ook maken aangepast aan mezelf. Leuk om te zien hoever jij ermee bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schitterend, die Passion! Prachtig van kleur!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Great delivery. Sound arguments. Keep up
  the great spirit.

  my web page: seo services company

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een bericht achterlaat.