Translate

zaterdag 11 mei 2013

Weer een stukje verder.

Hartelijk dank voor jullie reacties op mijn vorige blogje. Fijn om te weten dat ik niet de enige ben die soms zo in de ban is van haar borduur/knutsel/handwerkje. En terwijl ik bezig ben, fantaseer ik al weer over de volgende werkjes. Moet je eens een stapeltje oude Anna's doorbladeren. Slaat je fantasie bijna op hol. Maar er is netjes doorgewerkt aan het rode lapje. Het schiet al aardig op.


En ook bij dit lapje begin ik soms al aan de volgende rand om te zien hoe het wordt, terwijl de vorige nog niet af is. Er komen bij mij twee randjes extra omdat mijn naam geen 3 regels beslaat. Als kind vond ik het echt jammer dat ik maar één voornaam had. De oma, naar wie ik vernoemd ben, heette namelijk Cunnegonda Johanna. Dat was pas interessant. Inmiddels ben ik daar wel overheen gegroeid.

En tijdens het dromen over de pronkrol, bedacht ik ineens dat ik nog een torchon sampler had. 


Jaren geleden gemaakt tijdens de kantklosles. Dit is een mooie lap voor de pronkrol. Allemaal verschillende gronden en spinnen. Het formaat is ongeveer A4.


En dan is het morgen moederdag. En bij moederdag horen voor mij zomerhyacintjes en lelietjes-van-dalen. De  tuin van mijn moeder stond er vol mee en iedereen die op moederdag kwam, mocht niet weg zonder een bosje mee te nemen. Ooit nam ik wat bolletjes en wortelstokjes mee en nu kan ik ze zelf in mijn eigen tuin plukken.
 

De lelietjes-van-dalen zijn dit jaar wat later, dus daar heb ik er nog niet zo veel van. Maar zelfs die paar in het glaasje ruiken heerlijk.


Of je het nu viert of het commerciele onzin vindt, een prettige dag morgen.

Groeten, Joke

6 opmerkingen:

 1. Je merklapje schiet al mooi op. Ik ben het merklapje dat mijn moeder ooit geborduurd heeft aan het namaken, over 1 draadje, maar dat wil maar niet opschieten. Je torchon sampler is ook prachtig. En hier (Drenthe in dit geval) zie je nog maar hele kleine knopjes in de lelietjes van dalen, dus nog geen lekker geurtje.
  fijne zondag Margriet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie merkla wordt dit en wat een mooie lap heb je al klaar. Ziet er prachtig uit die zal erg mooi staan in je pronkrol. De bloemetjes zijn erg mooi. Fijne Moederdag gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Meid wat een prachtige kantkloslap!! Ongelooflijk, hoe krijg je zoiets voor elkaar.
  Je merklapje wordt ook al zo leuk. Heel herkenbaar hoor, dat er vaak zoveel door je hoofd spookt en je eigenlijk al aan het volgende handwerk wil beginnen. Er is ook zoveel moois.
  Geniet van morgen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Das wird ein sehr schöner Sampler.
  Auch das blaue Mustertuch sieht wunderschön aus.

  Liebe Grüße
  Manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ich kann ja kein Niederländisch und ich denke, die weiße Arbeit ist geklöppelt? Sieht das toll aus und wie zart alles ist. Ganz, ganz wunderbar.

  Nana

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een bericht achterlaat.