Translate

maandag 24 juni 2013

Borduren en nog eens borduren

Het zal jullie inmiddels niet ontgaan zijn dat ik momenteel in de ban van borduren ben. Vanwege de pronkrol ben ik al mijn  oude Ariadnes, Anna's en Specials aan het doorkijken. Het ene na het andere leuke patroon komt te voorschijn. Ik kan werkelijk nog jaren vooruit.
Voorlopig werk ik aan de SAL van Soed Idee. Het 4e deel is gisteren klaar gekomen. De stoplap is zo goed als klaar en de Merklap van Camille heeft ook al een paar randjes. Ze staan bij elkaar op de foto, maar deze is superslecht. Mijn fototoestel is even uitgeleend aan mijn man en deze is gemaakt met mijn mobil.


Omdat het niet leuk is om zulke slechte foto's te laten zien, laat ik jullie wat ouder borduurwerk zien. Tapijten in miniatuur, of te wel poppenhuistapijtjes. Deze zijn allemaal geborduurd op 8 draads stramien. Het eerste tapijt is tevens ook het eerste wat ik maakte. Het patroon heb ik in 1995 op het Dolls House Festival in Londen gekocht. Helaas weet is nu even niet meer van wie. Het is 26 x 17,5 cm. Met 1 draadje DMC geborduurd.


Na nog een paar op deze manier geborduurd te hebben, ontdekte ik bij toeval DMC medicis borduurwol. Dit leek mij nog authentieker als DMC katoen en ook dit werkte op 8 draads stramien. Hij is 22 x 18 cm en komt waarschijnlijk uit een poppenhuisblad.


De derde komt uit het boek van Janet Granger : Miniature Needlepoint Carpets. Het is 20 x 20 cm.


De vierde komt uit het boek Dolls'House Needlecrafts van Venus A. Dodge. Deze is maar 18,5 x 12,5 cm.

Aan het kopen van dit boek zit nog een gek verhaal vast. Ik had over het boek gelezen in een van de poppenhuisbladen en dit leek mij wel wat. Omdat we in 1996 weer naar het Dolls House Festival gingen, leek het mij handig om het maar gelijk in Londen te kopen. Daar had je veel boekenwinkels in Charing Cross Road en daar kwamen we toch ook voor mijn man. Na in een aantal winkels gevraagd en gekeken te hebben had ik nog steeds mijn boek niet gevonden. Tot we langs een speciale Dames boekenwinkel liepen. Hier moesten toch wel handwerkboeken te vinden zijn. Mijn man bleef buiten. Eenmaal binnen kwam ik tot de ontdekking dat het een heel ander soort Dames winkel was. Toen ik weer buiten kwam stond manlief te lachen. Hij had dus al eerder door dat dit een speciaalzaak voor lesbienes was. Uiteindelijk vond ik het boek op de beurs.

Dank jullie voor de aardige reakties en welkom voor Lejanne en Renée.
Het regent hier al weer, dus een goede dag om weer eens wat te borduren.

Groeten, Joke

7 opmerkingen:

 1. Joke ,
  Deine Stickereien sind wunderschön. Auch die älteren gefallen mir sehr und alles ausgesteckt. Das war viel Arbeit.
  Liebe Grüße Grit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Liebe Joke,

  deine Stickereien sind wunderschön.
  Vielen Dank fürs Zeigen der kleinen Teppiche. Sie sehen alle ganz toll aus. Bin sprachlos!!

  Liebe Grüße
  Manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig Joke, wat laat je toch mooie dingen zien.
  Enne nog bedankt voor je opmerkzaamheid. Als de winkel opengaat, krijg je een extra kopje koffie van me:)
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vind het wel meevallen hoe je eerste foto er uit ziet--mooi je borduurwerken.Moet het laatste deel nog maken-teveel visite gehad.
  Prachtig verhaal hoe jij aan je boek bent gekomen! Er wordt net op radio Drenthe ook zo'n soort verhaal verteld--iemand moest 20 matrassen afleveren en kwam bij het TTcircuit.Maar ze moesten aan de overkant zijn bij een erotisch centrum!
  succes met borduren-echt weer voor.
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie borduurwerken laat je zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige tapijtjes heb je gemaakt, vooral die met de DMC wol is niet van echt te onderscheiden.
  Het is ook echt borduurweer, zelf zit ik onder een plaidje met de poes op de bank, heerlijk. Borduur ze! Groeten, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tjonge, wat een enig en piepklein borduurwerk. Zó knap!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een bericht achterlaat.