Translate

zaterdag 1 juni 2013

Goes

Dinsdag ben ik samen met mijn zus een dagje naar Goes geweest. We waren nog nooit in Goes geweest en in Historisch Museum de Bevelanden is een mooie collectie Merklappen te zien. Er was ook nog een speelgoedtentoonstelling. Dit leuke fornuisje deed ons gelijk aan vroeger denken. Zo'n fornuisje waar je echt op kon koken met van die Esbit blokjes. Helaas vatte bij ons het hele fornuisje vlam en mijn vader gooide het pardoes het raam uit.


Ook stond er een mooie blikken auto.



Maar we kwamen natuurlijk voor de merklappen. Ze waren niet makkelijk te fotograferen omdat alles achter glas zat. Allereerst een eenvoudig schoollapje.



Daarna dooptasjes uit Marken.


Een stoplap met een aparte binnenrand en heel mooie stoppen.


Een mooie biedemeijer merklap.



En tot slot nog een koffer van een marskramer, vol met kantjes en bandjes.



We wilden zelf natuurlijk ook nog wel winkelen en vroegen de mevrouw achter de kassa van het museum of er ook nog handwerkwinkels in de buurt waren. Zij wist dit niet, maar de conservator van het museum pakte een plattegrondje en tekende daar alle interessante winkels in hobby, handwerk en stoffen in. Zo kon het gebeuren dat mijn zus de groene aftelstof voor haar kaartkleed kon kopen en ikzelf ook nog een mooi stukje linnen. We troffen het zelfs dat er markt was en door het mooie weer konden we heerlijk over de markt slenteren.

Vandaag begint er een SAL van een oud schoollapje bij  Atelier Soed Idee en het lijkt me erg leuk om mee te doen.
Ook komt vandaag de uitslag van het Bloggers Quilt Festival. Ik ben benieuwd wie er gewonnen hebben. Of mijn favorieten er ook bij zitten.

Allemaal een heel fijn weekend en groeten van Joke.

5 opmerkingen:

 1. Wat een leuke uitstap en die speelgoedtentoonstelling was een leuk extra.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die stoplap vind ik mooi. Ach wat heb je weer veel moois gezien. Heerlijk om even mee te genieten.
  Groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is een speciale herinnering aan jullie fornuisje! Zomaar het raam uit .... Ik had ook van die blokjes, maar ik had een metalen fornuisje. Wat was dat toch leuk!
  Dat lijkt me een enig museum. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vielen Dank fürs zeigen der schönen Stickereien und des Spielzeugs.

  Liebe Grüße
  Manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi stukje nostalgie dt speelgoed. Mooie letterlappen habben ze daar.Eigenlijk moet je binnen kort nog een keer terug, want dan heeft de vereniging Merkwaardig daar een hele mooie tentoonstelling in het museum .4 juli is de opening daar van.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een bericht achterlaat.