Translate

woensdag 5 juni 2013

SAL Soed Idee

De laatste 2 avonden heb ik lekker aan de SAL van Soed Idee gewerkt. Het eerste deel is klaar en er moet nu tot zaterdag gewacht worden op het tweede deel. Het is op iets fijnere stof geborduurd, omdat ik het lapje graag in de pronkrol wil opnemen. Er zijn nu 126 draadjes op 10 cm en zo komt het lapje op 24 cm.


De rand heb ik iets verder gemaakt als op het patroon, omdat de draad nog niet op was en ik het zonde vond om af te hechten. Hopelijk verandert de rand niet in het volgende deel.  De foutjes heb ik eruit gelaten. Dat kon ik niet over mijn hart krijgen om die bewust te maken. Waarschijnlijk zal ik in de rest per ongeluk  wel wat fout doen.

Toen wij laatst met de kantkring in de De Duinhuisjes  waren, kwam tijdens de lunch het verhaal op pronkrollen.  Die waren te zien geweest op de kringenpresentatie in Barneveld  Deventer. Jo vertelde toen dat ik hier ook aan begonnen was. Zij had zelf nog wel een patroon voor mij en Truus had het boekje van de tentoonstelling in De Timmerwerf nog. Die tentoonstelling is destijds helemaal aan mijn aandacht ontsnapt terwijl ik er betrekkelijk dicht bij woon. 


Dit mocht ik van haar hebben en ze had ook nog een patroon van blackwork met bijpassend lapje wat ze ooit in Denemarken had gekocht. Dit mocht ik ook hebben, omdat ze dacht dit niet meer te gaan maken. Een stapel boeken met diverse technieken kon ik van haar lenen. Allemaal heel spontaan. Inmiddels ben ik dus al aardig ingelezen en liggen er al diverse projecten op uitvoering te wachten.
Dit is gelijk het leuke van de kantkring. We maken allemaal kant, maar iedereen heeft er daarnaast nog andere hobby's bij en ook die delen we.

De oplossing voor het probleem met wel of niet afhechten, denk ik gevonden te hebben. Nu nog de laatste kruissteekrand aan de lap maken en dan mogen jullie het weer zien.

Fijne zonnige dag verder, Joke 5 opmerkingen:

 1. Och wat wordt dat toch weer mooi. Jij bent hier toch echt goed in hoor!
  veel plezier nog, lekker buiten borduren
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Der Anfang sieht Klasse aus.
  Habe mir die Anleitung erst einmal nur abgespeichert.

  Liebe Grüße
  Manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ks ke eerse deel mooi geworden, ik moet er nog aan beginnen. Ik hecht trouwens ook niet af als ik klaar ben met het deel van die week.
  Het boekje is erg mooi die heb ik ook er staat veel moois in. Fijn dat je nu weet hoe je je stop iunt afwerken anders gewoon even googlen dan kom je ook een heel einde.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is ook echt iets voor jou hè Joke. Dat is het leuke als je elkaar zo ontmoet en je kan spontaan iets met elkaar delen.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een bericht achterlaat.