Translate

zondag 9 juni 2013

Zomaar een week

Toen ik woensdag mijn blogje plaatste had ik nog geen idee wat de rest van de week mij zou brengen. Het was heerlijk weer en ik probeerde in de tuin te werken aan de hexagonnetjes. Dit was geen succes want ze waaiden uit mijn dekseltje. En witte hexagonnetjes en tuinaarde gaan niet samen. Daarna nog borduren geprobeerd, maar ook mijn patroon bleef niet liggen.

Donderdag na het zwemmen kwam ik Jo tegen en die vertelde me dat ze een oude cursusbijlagen uit de Anna had, waar een stekenlap in stond. We konden wel wat afspreken zodat ik het kon zien. Zij had het boek van Hennie Stevan-Batshoorn op het blog gezien en wilde graag het ISBN nr zodat ze het kon bestellen. 's Middags dus gezellig op de thee gegaan en ik kwam thuis met een patroon om te kopiëren en nog iets moois, maar daarover later.


Alweer een leuk werkstuk om te gaan maken voor de pronkrol.

Zaterdagochtend besloten we om weer eens naar de boekenmarkt in de Windwijzer in Vlaardingen te gaan. Daar is ook een weggeefwinkel en we konden dan gelijk wat spulletjes afgeven. In de weggeefwinkel viel ik al gelijk met mijn neus in de boter. De mevrouw die mij van de vorige keer nog kende, vertelde dat ze een paar lapjes had. Het meeste was gordijnstof, maar er lag ook een flinke lap katoen, wat verdacht veel op quiltstof leek. Die mocht ik zomaar meenemen. Ik denk wel dat het quiltstof is, maar zie geen merknaam of id in de zelfkant. Wel is de stof 1.10 breed. Een mooi lap van 3 meter en ook nog een stukje handwerkjute om op de borduren.


Dit was een heel mooie verrassing. Opgetogen ging ik naar de boekenmarkt. Ook daar vond ik 4 handwerkboeken die ik wel wilde kopen.


In het rechtse boekje staan ook mooie voorbeelden van borduren met kralen.
De twee volgende boeken waren twijfelgevallen maar die bleek ik bij thuiskomst al te hebben.


Dit is geen ramp, want ze waren niet duur. Mocht iemand ze graag willen hebben dan wil ik ze wel tegen verzenkosten opsturen. (er staat rechts bovenin een contactknop) Anders gaan ze naar de handwerkverkoping voor het goede doel. 

Toen ik na de lunch nog even hier naar het winkelcentrum ging, bleek daar ook een boekenkraam te staan.
En ook zij hadden handwerkboekjes en weer vond ik iets interessants.


Het eerste boekje is een herdruk van een oud handwerkalbum uit 1886. Er staan mooie getekende voorbeelden in, zoals deze.


Verder nog een DMC boekje en een Anna.


Een mooie score voor deze week en heel veel inspirerende projecten voor de nog te doen lijst.

Tot slot heb ik vandaag geborduurd aan de SAL van Soed idee. Het tweede deel is nu ook af. Dat kan ik wegleggen tot zaterdag, want dan komt deel 3.

Door het mooie weer en mijn veel op pad zijn, heb ik deze week het reageren op blogs wel een beetje verwaarloosd. Ik kijk meestal wel meteen, maar voor het reageren heb ik iets meer tijd nodig en dat doe ik dan later. Alleen is dat later nu niet altijd gekomen. Voorlopig ga ik dus nog even bijlezen.

Fijne avond verder en groeten van Joke.

7 opmerkingen:

 1. Wat een mooieste vondsten heb je gedaan en het patroon voor de stekenlap is prachtig

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb jij een mooie week achter de rug! Je kan weer veel inspiratie opdoen. Geniet van je boeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke boeken heb je gekocht.Het boekje van Nel Rol heb ik laatst ook gekocht bij de kringloopwinkel.En de eerste 2 boeken heb ik ook-zijn leuk.
  Dat boekje van Het stekenboek voor creatief borduren ken ik niet.Dat zou ik graag willen hebben tegen betaling.Zal zo kijken of ik je e-mail kan vinden.Vaak werkt de link niet,omdat ik geen blog heb.
  Geniet van je leuke boeken.
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rechts bovenin staat "Contact us" Het is in het helaas engels, maar als je dit invult komt er een mail naar mij toe.
   Groeten, Joke

   Verwijderen
 4. Ai Joke toch. Strafpunten hoor.........
  Veel leuke doen is toch ook leuk?
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Had jij geluk met die lap en de aankopen. Tja, soms weet je zelf niet meer wat je thuis hebt liggen, dat overkomt mij ook wel eens. Je hebt gelijk om van het mooie weer te genieten hoor en niet te veel achter de pc te zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een gezellig logje en wat een interessante boeken daar kan je schitterende borduurwerken uit maken
  Fijne dag groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een bericht achterlaat.