Translate

zondag 17 februari 2013

Handwerkbeurs Zwolle

Er staan inmiddels al heel wat verslagen van de beurs, met mooie sfeerfoto's bij de diverse blogs. Ook wij (mijn zus, vriendin en ik) vertrokken gisterochtend vroeg naar Zwolle. Na een dikke 2 uur in de trein kwamen we in Zwolle aan. Hoewel we de weg niet wisten, hoefden we alleen maar achter de hele stoet vrouwen (en een enkele man) aan te lopen. Tot onze verrassing stond er een enorme rij voor de kassa. Ook bij de ingang van de beurs was het bijna dringen, zo druk.
Soed Idee opent vandaag haar blog met een foto hiervan. Zelf had ik ook een foto toestel meegenomen. Keurig opgeladen. Maar als je daar 5 minuten voor je weer naar huis gaat aan denkt, is het echt te laat. Ik heb echter wel foto's van mijn aankopen gemaakt. De foto van de lege beurs zal ik jullie besparen. Allereerst de lapjes. Wat kleur, enkele achtergrond lapjes en ook al wat voor de kerst.

Verder nog een stukje borduurband voor het tasje van Jeanny's merklapperie. Quiltvulling en mooie mohair met zijde voor een sjaal.

Voor de gelegenheid had ik een versierd linnentasje meegenomen. Eigenlijk is dit mijn eerste quiltwerk in het groot. In 2009 zat ik op mandala tekenen en kregen we de opdracht om een spiraal mandala te maken. Terwijl ik zat te tekenen, kreeg ik het idee dat dit ook met lapjes kon.

De lapjes waren allemaal gekregen restjes en achteraf is het wat druk van kleur en komt de spiraalvorm niet zo mooi uit.

De mandala is gewoon over de reclame van het tasje heen genaaid.

Het was voor het eerst dat ik deze beurs bezocht, maar het is wat mij betreft niet voor het laatst. Die dag bijkomen erna heb ik er wel voor over.

Groeten, Joke

7 opmerkingen:

 1. Mooie stofjes gekocht. En de mandala vind ik heel mooi ik heb vroeger ook al eens aan mandala tekenen gedaan. En heb nog heel veel kleurpotloden, is net zo'n verslaving als stofjes en wolletjes. Dus toen jij er was , was het heel druk. Ik was er om 10 uur en nog heerlijk rustig.
  Groet Margriet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij was er een dag eerder. Zaterdag was het druk en warm.

   Verwijderen
 2. Mooie lapjes. En de tas is vel,maar wel erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schöne Stoffe hast du dir gekauft.
  Deine Mandala-Tasche ist ein richtiger Hingucker. Sieht Klasse aus.

  Liebe Grüße
  Manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Iedereen heeft genoten, denk ik, van de Beurs. Je leest het overal. Wat heb je dat enig gedaan, dat tasje. Ook een mooie herinnering.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk hoor al je aankopen en een goed idee de aanschaf van de lijmpen, zelf gebruik ik deze altijd, scheelt enorm veel rijgwerk

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een bericht achterlaat.