Translate

donderdag 21 februari 2013

Modelbouwclub

Dinsdagavond ben ik naar de modelbouwclub geweest. Over het algemeen is dit een mannen aangelegenheid, maar de club waarvan ik lid ben, kent ook 4 vrouwelijke leden. De vrouwen zijn voornamelijk actief op poppenhuis gebied. Ik zou Christien helpen met een kantje voor een miniatuur kantkloskussen. Zelf kreeg ik 's middags het idee om een quilthuisje te gaan zagen. Ik had op de beurs een leuke gezien en wilde zoiets zelf wel maken. Thea, de vrouw die het eerst lid van deze club werd, was aan haar kabouterboot aan het werken. Een paar jaar geleden, tijdens de jaarvergadering, zei een van de mannen: "Waarom maken jullie geen boot, er zijn toch ook woonboten? "  Thea pakte de handschoen op en wilde een kabouterboot gaan maken. Voor haar eerste boot, die inmiddels af is, maakten de mannen de romp.

En ook een daktuin met speelplaats voor de kinderen.
Alles is zelfgemaakt. De kabouters zijn geboetseerd. Het mankeert er nog maar aan, dat ze de gordijntjes zelf geweven heeft.
Toch was ze niet helemaal voldaan over deze boot. Dat de romp niet zelfgemaakt was, stak haar. Dus begon ze opnieuw aan een woonboot en nu helemaal van het begin af zelfgemaakt. Ze is al een heel eind en zo gaat deze worden.
Ook weer alles zelfgemaakt. Zoveel mogelijk van afvalhout.
Christien (ook een quiltster) vond het idee van een quilthuisje zo leuk, dat ze spontaan ook mee deed.

Meer kan ik hiervan nog niet laten zien, want hoewel we dus wel alles gezaagd hebben, staat er nog niets in elkaar.
Zelf heb ik de afgelopen dagen de hexagonnentjes in elkaar gezet, die ik in de trein naar Zwolle maakte en ben ik aan het borduurwerkje van het tasje van Jeanny begonnen.

Niet zo veel productie deze week, maar wel veel om te laten zien.
Graag wil ik mijn nieuwe volgers begroeten. Ik hoop dat jullie mijn schrijfsels leuk vinden.

Groeten, Joke

10 opmerkingen:

 1. Zeker veel om te laten zien en wat!!! Wat enig, zo'n club en wat zijn er toch veel verschillende hobby's. Verschrikkelijk leuk, die boten en dan álles zelf maken! Petje af hoor. Dat quilthuisje zal ook wel erg leuk worden. Je vorderingen laten zien hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die woonboten zijn schitterend!! Ben benieuwd naar het nieuwe woonbootproject en de kabouter woonboot ziet er knus uit.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh das ist ja toll. So klein und fein.

  Liebe Grüße Grit

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja hoor, gezellig om mee te lezen. Ik zal je bij mij favorieten zetten. maar jij moet eens gaan kijken bij Heleni. Zij is ook helemaal van de poppenhuizen en miniatuurtjes. patch-to-patch is van haar. Je kunt haar ook vinden op mijn blog
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Das Hausboot ist Klasse. So liebevoll im Detail.
  Auch der Beginn deiner Stickerei gefällt mir.

  Liebe Grüße
  Manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O, wat een mooie boten. En zelf een poppenhuis maken lijkt me ook mooi. Maar ik vind zoveel leuk, zucht...... Ik heb een boek waar borduurminiatuurtjes voor een poppenhuis in staan. Wie weet ga ik ooit een poppenhuis maken met allemaal zelfgemaakte popjes. Lijkt me enig.
  Groet Margriet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Was für ein wunderbares Hausboot und so viele liebevolle Details.

  Nana

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat mooi die miniatuur boten. En ik zie dat je ook met het tasje bent begonnen, leuk hoor!
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een bericht achterlaat.