Translate

maandag 11 maart 2013

Familedag en eerste quiltje

De familiedag zaterdag was een groot succes. Bijna elke afstammeling van Albert de Vries (1905-1972) was aanwezig. De oudste inmiddels 81 en het jongste 63. Helaas is er 1 dochter overleden. Al met al een hele club, die zicht de taart best liet smaken. Cees een kleinzoon en professioneel kok had deze gemaakt. 

De kinderen hebben heerlijk herinneringen met elkaar opgehaald aan onze vader. De kleinkinderen, inmiddels bijna allemaal met gezin, konden al hun neven en nichten weer zien. En het was verrassend dat diverse achterkleinkinderen ook al weer met aanhang kwamen.

Verder wil ik jullie een foto van mijn eerste quiltje laten zien. Terwijl ik niet om quilten dacht te geven, had ik mij laten verleiden om een workshop poppenhuisquiltjes te doen. Ria Borgström gaf de cursus in haar winkel  "Quilterscorner" in Vlaardingen. De winkel bestaat helaas niet meer, maar pakketjes van haar patronen worden nu verkocht bij Cora's Cottage in Schiedam.

Het eerste patroon zou een log cabin zijn. Je kon het pakket kopen, maar ook eigen stofjes meenemen. Ik had nog geen stofjes, dus kreeg ik van Truus kerststofjes. Vanaf de eerste les vond ik het leuk en het eerste quiltje kwam dan ook snel af.  De maat is ongeveer 16 x 16 cm.

Helaas kan ik er niet meer van laten zien, want het quiltje is per ongeluk verkocht. Via een miniatuur quiltgroep op yahoo vroeg iemand om inzendingen voor een tentoonstelling. Er zou ook verkocht mogen worden. Nu had ik een tweede log cabin gemaakt, die voor de verkoop was. Deze won echter de publieksprijs. 


De mevrouw die er over ging, was in de veronderstelling dat deze niet verkocht mocht worden, ondanks dat er juist veel vraag naar was.  Dus heb ik nu wel de tweede log cabin, maar de eerste is weg. Omdat ik er zelf niet bij was en het pas later bij teruggave merkte, heb ik maar geen moeite meer gedaan om hem te achterhalen. De nieuwe eigenaar trof trouwens geen blaam.

Dit waren mijn eerste schreden op het quilters pad. Het zou nog 12 jaar duren voordat ik ook in het groot wilde quilten.

Fijne dag verder, Joke

6 opmerkingen:

 1. Mooie taart en was hij ook lekker ? Was vast niet genoeg voor de hele familie. De log cabin techniek vond ik leuk om te doen, heb ooit een hele grote gemaakt. Die van jou is een hele kleine, lijkt me een heel gepriegel.
  Groet Margriet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige taart, zonde om op te eten. Dat is wel een heel erg miniquiltje, mooi hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk om dit verhaal te lezen en wat ziet die taart er heerlijk uit. haast jammer om hem op te eten he?
  Leuk dat je zo bent blijven hangen in het quilten he? Het is echt zo leuk!!!
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een pracht van een taart!! Leuk is dat hè, zo'n familiedag. Dat hadden wij vroeger ook regelmatig, maar de familie is erg uitgedund en neven en nichten zitten overal en nergens.
  Je hebt wel gelijk naam gemaakt met je eerste quiltjes. Met alle twee. Ontzettend leuk zijn ze!! Zo klein en fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een schitterende taart en wat leuk een familie dag! Wat een schitterende log cabin quilts
  Fijne dag groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zwei wunderschöne Puppenquilts.

  Liebe Grüße
  Manuela

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een bericht achterlaat.