Translate

zondag 17 maart 2013

Quilthuisjes

Heel even ben ik uit de lucht geweest, want wij hadden ongewenste gasten. Meneer en mevrouw Griep vonden het nodig om op bezoek te komen. Ze zijn nu gelukkig weer onderweg naar huis, dus dan maar weer even een blogje.
Eerst even een foto voor Margriet. Zij dacht dat er niet genoeg taart was, maar hij leek op de foto kleiner als hij was. Dit was het restant, nadat iedereen een portie had gehad.


Deze week nog wel met het quilthuisje verder gegaan. En op de club zijn we nog aan andere begonnen. Christien haar zus wilde er ook wel eentje en zelf wilden we nog een iets kleinere maken, omdat onze quiltjes in deze wat iel uitkomen. Eerst een foto van die van Christien. Staat nog in de grondverf en ze heeft in plaats van een roetje, maar even een lijntje gespannen. Die klosjeshoudertjes bovenin vind ik een heel leuk idee.


Daarna die van mij, gedeeltelijk in de grondverf, maar ook met een duidelijk te klein quiltje, met twee lintjes en spelden vastgemaakt. Bovenin staat ook een quiltje.


Na de foto werd de mijne weer gelijk afgetuigd om verder in de verf te zetten. Dit huisje komt uiteindelijk in de gang te hangen en ik ga er iets van seizoen quiltjes voor maken.

Verder heb ik tijdens mijn ongewenste bezoek maar geprobeerd om toch maar zoveel mogelijk aan de gang te blijven met mijn borduurtje. En zowaar het patroontje is nu helemaal geborduurd. Nu kreeg ik gisteren het idee om op de overgebleven stof mijn naam te borduren. Die zal dan aan de binnenkant van de klep komen. Ik dacht dat dit wel een origineel idee zou zijn, maar toen ik bij Jeanny op het blog ging kijken hoe de anderen hun tasje hadden afgewerkt, kwam ik al diverse tasjes tegen met de naam erop en erin. Vandaag heb ik een groot deel van de dag besteed om een alfabet naar mijn zin te vinden om erin te borduren. Heel veel boeken doorgekeken en allerlei ideetjes opgedaan, maar net niet dat alfabet gevonden dat ik wilde. Dat stond waarschijnlijk in dat ene boekje wat ik niet kon vinden. Voor vandaag het zoeken maar opgegeven, want het zal mij vast wel weer te binnen schieten, waar ik dat gelaten heb.


Heb er gelijk even twee lapjes onder gelegd om te kijken welk stofje er het beste in kan als voering. De zijkanten trekken een beetje schuin weg, maar ik hoop dat het met strijken en afwerken goed komt.

Prettige dag verder, Joke

6 opmerkingen:

 1. Gelukkig, er was dus genoeg taart. Op de foto lijkt alles kleiner moet je maar denken. Ondanks de griep heb je niet stil gezeten ! Mooie quiltjes en je tasje wordt ook mooi.
  Groet Margriet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ahh ja die prachrige blauwe taart. Nou hij is bijna op zie ik.
  je laat mooie dingen zien.
  Beterschap verder!!!
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoop dat je inmiddels bent opgeknapt
  Wat een enige wissel quiltjes
  fijne dag groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ontzettend leuk dat jullie die huisjes zelf maken! Kan je het toch een beetje aanpassen aan je eigen wensen.
  Je tasje wordt leuk hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Serh süße kleine Quilts.

  Liebe Grüße
  Manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Was ist das toll, dieses "Haus" mit Miniquilt. Klein, aber fein.

  Nana

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een bericht achterlaat.