Translate

zaterdag 23 maart 2013

Oude merklap

In mijn borduurkoffertje lag nog steeds een oude merklap. Er is voor het laatst aan gewerkt in 1978, dus 35 jaar geleden. Destijds had ik een abonnement op de Ariadne (toen nog handwerkblad) en er stond een artikel in over merklappen. Eigenlijk ging het over een persoonlijke merklap samenstellen. Dat sprak mij aan en ik begon vol goede moed. Omdat ik verwachtte dat hij dat jaar wel af zou komen, borduurde ik er ook al het jaartal 1978 op. Jullie begrijpen het zeker wel. Hij lag nog steeds onafgemaakt in mijn koffertje. Iedere keer als ik het koffertje opruimde, dacht ik: "doe ik hem weg of bewaar ik hem toch nog maar even." En hij ging steeds weer terug in het koffertje. De laatste tijd dacht ik er steeds vaker aan om hem mogelijk toch maar af te maken. In mijn ogen is hij wel gedateerd en ook mijn smaak is veranderd. Maar het geeft toch wel een leuk tijdsbeeld van wat ik mooi vond toen ik dertig was. 


Naast onze namen staan er ook een aantal dingen op, die speciaal voor ons van toepassing zijn. Het jaartal van ons trouwen en het wapen van de plaats waar we allebei geboren  zijn. De bijnaam van de inwoners is slakken. Het scheepje duidt op mijn voorouders, die vissers waren en ik woonde bij de molen. Mijn man woonde bij de kerk en zijn vader en opa waren koetsier (later chauffeur) Het voetballende jongetje is onze zoon, die toen op voetballen zat. Ik was gek op planten en speciaal op cactussen. Adam en Eva was een algemeen symbolisch plaatje.

Nu wil ik hem aan gaan vullen met patroontjes die op ons verdere leven van toepassing zijn. Het lijkt me best lastig, maar misschien komt hij dit jaar wel af.  Voorlopig maar op mijn lijst "Nog af te maken" zetten.

Fijn weekend en groeten van Joke.

10 opmerkingen:

 1. Wat leuk joke, ik zou hem afmaken, ooit,
  Ik heb nl ook nog zoiets liggen haha, ook van de ariadne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat word een schitterende merklap.

  Groetjes Joke

  Ps stuur me even een mail, heb er een aan jou gestuurd met mijn E mail adres, gaat over de Wal de.......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij moet je proberen de merklap af te maken. Het is jammer om hem in een koffer te laten liggen. Misschien met een paar nieuwe dingen die op je leven van nu/de afgelopen tijd van toepassing zijn, dat je het weer erg leuk vind.
  Succes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hij wordt echt heel mooi en het maakt ook niet uit dat je er lang over doet. des te waardevoller is hij straks. leuk, heel leuk!!
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Das wird ein sehr schöner und persönlicher Sampler.

  Liebe Grüße
  Manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leider ist mein Holländisch nicht gut, so verstehe ich nur ein bischen, aber ich sehe, daß das eine ganz wunderbare Stickerei ist.

  Nana

  BeantwoordenVerwijderen
 7. 35 jaar geleden borduurde ik het Aap Noot Mies van Ariadne, toen moest je het patroon nog bestellen. Het was voor mijn zoon, die vandaag 35 geworden is. Deze merklap komt me niet bekend voor, moest je dit patroon ook bestellen ? Ik zou hem ook afmaken en inderdaad met dingen van de afgelopen 35 jaar.
  Veel succes ermee, het ziet er nu al mooi uit.
  Groet Margriet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh Joke, afmaken hoor! Wat je vertelt over de motiefjes is nu al zo kostbaar, laat staan als je hem aanvult.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Joke ik heb niets aan je Google adres, ik heb je mijn E mail adres gestuurd, dus stuur me je E mail adres dan kan ik je helpen
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. mooie blog Veel te lezen
  Gigi

  www.gigirdesigns.canalblog.com

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een bericht achterlaat.