Translate

zondag 3 maart 2013

Mobile

Deze week heb ik niet zo veel om te laten zien. Niet dat ik helemaal niets heb gedaan, maar het is allemaal werk in uitvoering. Niets wat echt af is. En eigenlijk wil ik graag eens een paar dingen echt afmaken. Zo had ik laatst bedacht, dat het viltpakket van de Hema voor een mobile, wat al een paar jaar onaangeroerd lag, mogelijk een leuk cadeau voor een  zwanger nichtje kon zijn. Had ik gelijk een reden om het te maken en vilt is nu heel erg in. Dus polste ik haar op een verjaardag. "Een mobile, ja leuk, ik heb laatst zo'n leuke afrikaanse gezien in de stad. Maar toen ik hem wilde gaan kopen, was de zaak failliet." En dan zeg je als tante: "Maar zoiets kunnen wij (haar moeder en ik) toch ook wel maken," "Als dat zou kunnen, ik heb nog wel een lap afrikaanse stof." Haar moeder gunde mij de eer en zo maak ik dan nu een afrikaanse mobile.
Na eerst een proefje van een olifant met de hand, leek het mij mooier om het met de naaimachine te gaan doen. Helaas, dat zag er niet uit. Dus toch maar alle dieren met de hand om festonneren. Dacht ik gisteren nog dat het vandaag wel af zou zijn. Nu ik met de hand werk, kan het nog wel even aanlopen. En de eerste olifant, die ik voor proef onder de machine legde, ziet er ook niet meer uit. Vandaag is er dus maar een olifant en een wolk af, die ik kan laten zien.
Nu op de foto hangt hij een beetje achterover, daar moet nog even een steekje aan veranderd worden. Verder ben ik wel redelijk tevreden. Ik hoop dat nichtje dat straks ook is.
Morgen hebben  we weer knutselmiddag, dus dan heb ik hopelijk weer meer om te laten zien.
Wil ik tot slot nog mijn nieuwe volgers Anje-Grietje en Jessie welkom heten. Gezellig dat jullie erbij zijn.

Groeten, Joke

10 opmerkingen:

 1. Dat wordt vast een mooie mobile. Ik heb vroeger eens een mobile gemaakt met vogels, die aan een wolk hingen. Was leuk om te doen. Ik heb net een knuffelpopje af, maar ik ben niet tevreden over de handjes. Dan ga ik het weer uithalen en opnieuw er aanzetten.
  Groetjes Margriet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat wordt vast een mooie mobile. Ik heb vroeger eens een mobile gemaakt met vogels, die aan een wolk hingen. Was leuk om te doen. Ik heb net een knuffelpopje af, maar ik ben niet tevreden over de handjes. Dan ga ik het weer uithalen en opnieuw er aanzetten.
  Groetjes Margriet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Das ist ein wirklich süßes Mobile geworden.

  Liebe Grüße Grit

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk wordt die mobile, maar vooral knap hoe je het voor elkaar krijgt. tenslotte denk ik wel dat zo'n slurf maken niet echt heel makkelijk te maken is, toch?
  succes nog, het wordt echt mooi!
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo, die vind ik toch wel heel erg leuk!!!
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Maar het is wel een ontzettend leuke en heel Afrikaanse olifant! Echt enig hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Also mir gefällt was ich sehe sehr gut!

  Nana

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een bericht achterlaat.